Doe mee aan de 11de editie van Japan International MANGA Award!

Gezocht: mensen die graag manga maken en willen deelnemen aan een wedstrijd om een leuke prijs te winnen!

Dit jaar wordt de 11de Japan International MANGA Award georganiseerd, een wedstrijd waarbij de manga cultuur buiten Japan wordt verspreid en de internationale culturele uitwisseling door manga wordt gepromoot. Diegene die de beste inzendingen hebben ingeleverd zullen een reis naar Japan winnen.

Inzenden van je manga kan nu al en de sluitingsdatum is 16 juni 2017. De ceremonie waarbij de prijs worden uitgedeeld, goud en zilver, zal plaatsvinden in februari 2018.

De precieze regels zijn hier te lezen. Maar de manga moet sowieso meer dan 16 pagina’s hebben, geproduceerd in de afgelopen drie jaren en mag al wel gepubliceerd zijn. Dus mocht je vorig jaar nog gewerkt hebben aan een manga, dan kun je deze inleveren.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Japan startte in 2007 deze wedstrijd op met als doel om de internationale uitwisseling en wederzijds begrip door middel van de manga cultuur die op grote schaal over de gehele wereld wordt geaccepteerd te vergroten. Deze wedstrijd eert de mangaka die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de manga cultuur in de wereld.

Bron: Ministerie van Buitelandse Zaken in Japan via Japanse ambassade in Nederland

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?