Boek Review: Maori Murota – Recepten Uit Tokyo

Natuurlijk is Japans eten zoveel meer dan schalen gevuld met sushi, flauwe tofu gerechten of zoute miso soep waaraan de meeste westerlingen zullen denken bij deze culinaire streek. De Japanse Maori Murato begeleidt ons dan ook in dit boek met allerlei heerlijke gerechten langs de winkeltjes, markten en eettentjes die Tokyo rijk is. Langs luxueuze en traditionele restaurants waar haar vader, een gepassioneerd kok, haar mee naartoe nam om te inspireren. Ook duiken we met haar de keuken in waar haar even zo gepassioneerde moeder vroeger Maori’s bento’s bereide en haar in haar jeugd leerde koken.

Van ontbijt, lunch, tapashapjes, familiegerechten en zoetigheden (oftewel  asa teishoku, ohiru, izakaya , uchishoku en oyatsu) dit boek verteld je hoe je het moet maken en eigenlijk nog leuker in de bijlage een kleine lijst met waar je het in Tokyo zelf kan gaan proeven of gemaakt kan zien worden.

Deze  hardcover uitgebracht in 2015, vertaald door Aniek Njiokiktjien, laat je in zijn 271 pagina’s smullen van de sfeer van Tokyo en de verse smaken van Japan. Allemaal bijgestaan door de prachtige sfeerfoto’s van Akiko Ida en Pierre Javelle. Recepten Uit Tokyo is zo veel meer dan alleen een kookboek. Met zijn uitgebreide en makkelijk te volgen uitleg om een bentobox samen te stellen, perfecte onigiri te creëren of heerlijke hartige streetfoods snacks te bereiden loopt het water je zo in de mond. Met uitleg hoe bereid je rijst, welke soorten miso zijn er komen de technieken aan de pas die zelfs voor een beginner de Japanse keuken makkelijker maken. Maar met de gefotografeerde voorbeelden van een goed gevulde keukenkast krijgen we een kijk in welke producten en benodigdheden er nog snel in huis gehaald moeten worden.

Perfect cadeau voor diegene die zijn of haar culinaire kunsten wil uitbreiden of wellicht voor diegene die net terug uit Japan is gekomen en nog even in de sfeer van de stad wil blijven hangen. Zelf op zoek gaan gebruik dan onderstaand ISBN nummer voor het makkelijk opzoeken bij boekhandels.

Auteur: Maori Murota
ISBN: 9789461431127
Taal: Nederlands
Aantal bladzijdes: 271 bladzijdes
Score: 85/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?