MV Review: April in 85 – Re:Trance

Het is april en dat is voor de rockband April in 85 een prima maand om zichzelf extra onder de aandacht te brengen. Deze band van ex-the butterfly nine cord zanger en gitarist yuichi abe begon afgelopen oktober met activiteiten en heeft in de tussentijd een aantal releases gehad.

De volgende release staat gepland op 7 april tijdens de liveshow THE DREAMING BAY in Shimokitazawa Daisy Bar: Re:Trance/REMEMBER. Ter promotie van deze release heeft April in 85 een muziekvideo uitgebracht.

De getalenteerde sentaro heeft de taak op zich genomen om de video regisseren. sentaro is de vaste man voor de videos van yuichi abe, eerder heeft hij ook video’s gemaakt voor de band the butterfly nine cord.

Re:Trance is een aangepaste versie van het nummer Trance die opgenomen was voor het mini-album WELCOME (2014) van de band the butterfly nine cord. Het kan daarom ook gezien worden als een soort van eerbetoon. In Re:Trance is duidelijk de synthesizer omhelst, waardoor de track verzadigder aanvoelt. De zang wordt ondersteund door autotune, maar daarmee komt de kracht van de stem van de langharige zanger niet goed naar voren. Maar de toevoeging van autotune past prima bij deze track en gaat goed samen met de synthesizer.

De aanpak van de muziekvideo is simpel: yuichi abe staat op diverse plekken in de stad terwijl mensen en auto’s hem voorbijgaan. Hij komt wat onverschillig over: handen in de zak van zijn witte lange blouse en hij kijkt richting de camera. Staat hij te wachten op iemand of is hij in trance geraakt? Verschillende video-effecten worden op de bewegende beelden toegepast, om een technisch en kunstig effect te geven om de video extra kracht te geven.

Re:Trance is net zoals zijn voorganger een meezinger, maar ook een vrolijk en hier en daar dromerig liedje. De combinatie van de muziekvideo waarbij de zinger en gitarist de gehele tijd in zijn eentje te zien is en het vernieuwen van een track van zijn oude band geeft aan dat de muzikant laat zien dat hij verder is gegaan, maar nog altijd met goede gevoelens terugkijkt naar het verleden.

April in 85 bestaat uit zanger en gitarist yuichi abe en wordt ondersteund met de volgende support bandleden: bassist ayumi shiraishi (CUICUI/BAKAYARO NO HI), gitarist daisuke shimizu en drummer masanobu shimizu.

Score: 70/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?