Alles Over Cosplay: nieuwe informatieve website over cosplay

Vorige week ging er een nieuwe informatieve website de lucht in die alles te maken heeft met cosplay. De website draagt dan ook de passende naam Alles Over Cosplay.

Alles Over Cosplay is volgens de initiatiefnemer van de site de informatie-hub voor alles op het gebied van cosplay. Er is bij opening van de website al heel wat te vinden over cosplay lessen tot aan tutorials, kortom een site vol motivatie en inspiratie om te beginnen aan cosplay of juist er verder mee te gaan. Wekelijks komen er nieuwe artikelen bij om de interesse in cosplay te verzadigen.

De site is een initiatief van Joyce, die we beter kennen van haar site The Sushi Times, waar cosplay ook een onderdeel van uitmaakt. “Het viel me op dat er maar weinig echte informatie (in het Nederlands) te vinden is over cosplayen, ondanks dat de populariteit hiervan maar blijft groeien”, aldus Joyce. “​Zelf deden wij al langer wat aan cosplay maar het sluit maar deels aan bij het thema van The Sushi Times, en bleef een beetje links liggen. Ons doel met deze nieuwe site is dan ook om alle cosplay vragen te beantwoorden, of je nou zelf cosplayed, cosplay fotograaf bent, of gewoon geïnteresseerd bent in het fenomeen cosplay en wat er allemaal bij komt kijken”.

Alles op de site wordt geschreven voor en door cosplayers. Een aantal grote Nederlandse cosplay namen zijn betrokken bij de ontwikkeling van Alles Over Cosplay en dragen bij door hun kennis en ervaring te delen met de lezers. Denk hierbij aan Team Paraluna, MMMC, Clueless Vision, Shiaya Costumes, en meer.

Alles Over Cosplay heeft een naast een website ook diverse social media websites, te denken aan Twitter, Facebook en Instagram.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

2 gedachten over “Alles Over Cosplay: nieuwe informatieve website over cosplay

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?