Shop Review: ISSHIN – Authentic Japanese Tea

This post is also available in: English

Verstopt in de Nieuwstraat midden in het centrum van Den Haag bevindt zich sinds twee maanden de winkel ISSHIN. Een winkel die zich focust op Japanse thee en gerund door eigenaresse Miyuki Oda.

Miyuki Oda vertrok precies een jaar geleden vanuit Japan om een nieuw leven te starten met haar zoontje in Nederland en besloot een knus winkeltje in Den Haag te starten met als focus authentieke Japanse thee.

Naast het feit dat je Japanse biologische groene thee kunt kopen, kun je er ook terecht voor diverse waren geschikt om Japanse thee klaar mee te maken of uit te drinken, maar ook diverse producten om bijvoorbeeld jezelf of anderen cadeau te doen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan briefpapier, bento boxen, sokken en tassen.

De winkel oogt uitnodigend, ook als je van buitenaf de winkel inkijkt door de ramen. Bij binnenkomst maak je direct kennis met een grote tafel vergezelt met krukjes. Deze tafel heeft een kleine wastafel, waardoor je meteen het idee krijgt dat deze tafel geschikt is voor workshops.

De eigenaresse liet weten dat ze sinds kort diverse activiteiten organiseert die te maken heeft met de Japanse taal en Japans eten. Daarbij is het ook mogelijk om samen met een aantal vrienden een avond te reserveren waarbij Miyuki Oda Japans eten zal klaarmaken. De avonden waarbij je je Japanse taal kunt opfrissen of verbeteren is iedere vrijdagavond van 18.00 uur en zondag vanaf 13.00 uur. Om mee te doen betaal je € 5,00 en biedt je de kans om je Japans te verbeteren en nieuwe mensen te leren kennen. Elke eerste zaterdag van de maand is er de Isshin Night, waarbij je voor € 30,00 kunt genieten van Japans eten en drinken. Ook is het mogelijk om versgezet thee te kopen om mee te nemen voor € 2,00.

Ondanks dat de winkel niet al te groot is, biedt het heel veel voor de bezoekers aan de winkel. De mogelijkheid om een kopje thee te drinken is er, maar ook om weg te lopen met een aankoop. De eigenaresse Miyuki Oda is erg vriendelijk en gastvrij, waardoor je zeker het gevoel krijgt om weer eens langs te komen. De mogelijkheid voor kleine activiteiten in de winkel maakt de winkel extra interessant, gezien er expres rekening gehouden is met deze activiteiten door de tafel te plaatsen. De enige dag wanneer de winkel niet open is, is de dinsdag, maar mocht je op andere dagen in Den Haag zijn, probeer dan eens langs te komen.

ISSHIN is geopend op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en zondag van 13.00 tot 18.00 uur. Je vindt de winkel aan de Nieuwstraat 6H in het centrum van Den Haag, bij de Pipoos.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?