MV Review: SVGV – Who Am I

Kort geleden is de Aziatische unit SVGV naar Los Angeles verhuisd om daar onder andere te werken aan nieuw materiaal. Nieuwste release is de digitale single Who Am I welke misschien verwijst naar hun recente verhuizing van Azië naar Noord Amerika.

De eerste tonen van het liedje komen van de piano af en doet denken aan de westerse popliedjes. De ballad is zeer geschikt voor de stem van Ramy, breekbaar en zacht, en daarmee zeer bijpassend bij de lyrics die ze zingt. De lyrics zijn toegevoegd aan de muziekvideo, niet heel erg ingewikkeld, maar wel krachtig in combinatie met de muziek. Ze zullen voor iedereen herkenbaar zijn die onzeker zijn over zichzelf en waar ze staan in het leven. De beelden van Los Angeles bevestigen het gevoel van overpeinzen, er wordt een rust gecreëerd, terwijl er bepaalde delen van de lyrics benadrukt worden in beeld.

Extra toevoeging, om de muziekvideo misschien niet te doorsnee over te laten komen, is de danseres Maki Saruwatari die het liedje in beweging wil brengen. Who Am I is een teer liedje die soms een techno-beat eroverheen krijgt. SVGV is de laatste tijd richting de electrokant op gegaan en lijkt met de verhuizing naar Los Angeles ook te verwesteren qua output. Of dat ook zo gaat zijn, is afwachten. De unit is van plan weer op Europese tour te gaan en heeft een nieuw album op de planning.

Score: 65/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?