MV Review: Spook Jack – Snow the dark

This post is also available in: English

Officieel is The Candy Spooky Theater nooit echt gestopt, maar is het in 2014 met hiatus gegaan, waardoor alle bandleden een andere kant opgingen. Jack Spooky besloot na zijn bandavonturen in THEEND en beni no sakura (紅ノ桜) dat hij eens solo moest gaan. De eerste stap was de naamsverandering: Spook Jack.

Het eerste optreden zal pas op 11 juni gaan plaatsvinden, korte tijd later gaat de muzikant met een CD komen die nog geen titel draagt. Snow the dark is zal één van de tracks zijn op de eerste release van Spook Jack.

De muziekvideo van Snow the dark is een pinhole edition, het beeld is zo bewerkt is alsof je door een klein gat kijkt. Daarnaast is de video in zwart-wit om het ‘spooky’ gevoel te versterken, maar er is in de muziek een gemis aan horror elementen. Maar misschien was dit niet de richting waar de muzikant naartoe wil gaan met zijn nieuwe soloproject.

Spook Jack is in de jaren nooit echt verandert qua hoe hij zich visueel presenteert aan het publiek. Zijn gezicht die geschminkt is alsof je kijkt naar een schedel, pandabeer ogen en een deel van het gebit getekend op zijn wang. Het past nog altijd prima bij zijn artiestennaam. In de video zit hij in een zak, welke misschien het idee moet geven als lijkzak, en wordt hij door de sneeuw getrokken door een mysterieus iemand. Hij komt terecht in een leeg sneeuwlandschap en weet te ontsnappen aan de dood die voor hem gepland stond door de mysterieuze persoon. Ondanks het feit dat Spook Jack op zijn Facebookpagina heeft staan dat hij een vampier is, is het nog maar de vraag of hij wilde uitbeelden of hij aan de dood ontsnapte of gewoonweg niet dood kan gaan en het een zinloze actie was van de mysterieuze persoon.

Het liedje dobbert als een boot rustig op het water zonder enige snelheid te krijgen. Het klinkt aangenaam en door de toevoegingen van diverse elementen, weet het een donkere feel te krijgen. Snow the dark is een atmospherische donkere ballad, met de rustgevende stem van Spook Jack. Het is een fijne kennismaking met het nieuwe werk van Spook Jack en het is afwachten wat hij nog meer van plan is.

Score: 80/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?