MV Review: HEAD PHONES PRESIDENT – Alive

This post is also available in: English

Op 17 mei komt HEAD PHONES PRESIDENT met een nieuw album, getiteld Realize. Om dit album te promoten heeft de band een muziekvideo gemaakt van de track Alive.

HEAD PHONES PRESIDENT is actief sinds 2000 en bestaat uit zangeres Anza, gitarist Hiro, bassist Narumi en drummer Batch. Deze line-up is ongeveer vijf jaar hetzelfde gebleven. De focus van de band ligt op de stem van Anza, welke een combinatie is van engelachtig mooi en rauw. Met die rauwe stem weet ze de pijnlijke emoties naar voren te laten komen. Dit gecombineerd met de stevige muziek, maakt dit de band HEAD PHONES PRESIDENT.

Elk liedje van hun hand blijft herkenbaar, dankzij de stem van Anza en dat is ook zo met Alive. De track is snel van aard en zorgt weinig voor rustmomenten. Alive geeft een goed idee van wat je mag verwachten van Realize, de band weet na al deze jaren nog steeds te boeien. In de video zie je MMA vechter Kotetsu Boku in actie, de band wil met deze toevoeging in de video het thema strijd laten zien in de video: het leven is een uitdaging, je moet met vallen en opstaan door blijven gaan.

HEAD PHONES PRESIDENT is een band die een speciaal plekje in mijn hart heeft en zal blijven houden. Het is namelijk één van de bands die mij liet kennismaken met Japanse metal. Dat is al zeker ruim 12 jaar geleden en tot op heden hou ik de band nog steeds in de gaten.

Score: 75/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?