Manga Review: Boku wa Kisu de Uso wo Tsuku (Mysterious Honey)

This post is also available in: English

Boku wa Kisu de Uso wo Tsuku volgt Meiko Kitazono, een meisje die zich onzeker voelt over haar schuine ogen. Nadat ze in slaap gevallen is word ze wakker door een kus, maar wie heeft haar die kus gegeven?

Auteur & Artist: Rei Touma
Genres: Comedy, Harem, Mystery, Romance, School Life, Shoujo
Serialisatie: Cheese!

Uitgegeven: 2008
Aantal Volumes: 2
Aantal Hoofdstukken: 7

Op een dag, na ingedut te zijn in de bibliotheek wordt Meiko Kitazono, een meisje die zich onzeker voelt over hoe haar ogen eruit zien, wakker door een kus. Er zijn vier mogelijke, en erg aantrekkelijke, daders aanwezig in de bibliotheek van de school, maar wie was het? Een ingewikkeld onderzoek ligt haar in het verschiet, vol romantische en verwarrende momenten. Terwijl de tijd verstrijkt komt ze steeds dichter bij het antwoord op de vraag die haar constant bezig houd: wie heeft mij gekust?

Score: 6,5/10

Dit is zeker een manga voor iemand die van lieve, maar korte, romantische verhalen houd. Het verhaal zelf is niet erg ingewikkeld, evenals de karakters. Ook al is er niet veel diepte of detail als het gaat om de karakters is het toch een manga die ik zou aanraden, al helemaal wanneer je graag een verhaal snel wilt kunnen uitlezen. Deze manga bied je best een aantal grappige en romantische momenten om van te genieten.

Wil je meer weten? Blijf lezen!

Het verhaal

Boku wa Kisu de Uso wo Tsuku bevat een hoop lieve en romantische momenten, maar er is zat geplaag en mysterie om het verhaal interessant te houden. Terwijl de hoofdpersoon, Meiko, probeert erachter te komen wie haar gekust heeft leert ze de vier jongens die bij haar in de bibliotheek waren die dag steeds beter kennen. Ze begint gevoelens te ontwikkelen en begint te hopen dat één specifieke jongen degene was die haar kuste, maar vind het maar lastig om te achterhalen wie haar gekust heeft.

Terwijl het verhaal best voorspelbaar is entertaint het toch well. Persoonlijk vind ik een beetje voorspelbaarheid in korte romantische manga niet zo erg, omdat er een goede reden is dat de meeste romantische manga een beetje een patroon volgen. Het zou raar zijn als er geen romantiek zit in een romantische manga.

De karakters

Meiko Kitazono, het meisje waar deze manga om draait, is een erg onschuldig meisje die makkelijk lijkt te schrikken. Een van de jongen, Shinobu Shinoda, vergelijkt haar met een kat, aangezien zij van wegrent van situaties en schuine ogen heeft.

De karakters in deze manga hebben geen hele uitgebreide achtergronden. Het verleden word wel een beetje genoemd, maar dan focust dit zich op vorige interacties tussen de karakters. Natuurlijk is dit best logisch voor zo’n kort verhaal.

De stijl

De manga heeft een mooie Shoujo stijl, welke consistent blijft door de manga hen. Ik heb geen andere manga gelezen van deze auteur, maar ik vind de stijl wel erg mooi. Rei Touma is bekend voor, onder andere, Reimei no Arcana, Suijin no Hanayome en Tsukushite Agemasu. De meeste manga van deze auteur en artist, zo niet alle, hebben een romantisch thema. Dus als je Boku wa Kisu de Uso wo Tsuku leuk vond, kijk dan ook eens naar de andere manga van Rei Touma!

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?