Product Review: Kracie – Pucchito Animal Pancake

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Kracie – Pucchito Animal Pancake – Simpel
Prijs: ± €4 per stuk
Extra benodigdheden: Glas, Water, Schaar, Magnetron*, Optioneel: Bakpapier.
* In plaats van de pannenkoek te bakken in de magnetron heb ik mijn oven gebruikt. Deze had ik voorverwarmd op 180 graden Celsius en ik heb de pannenkoek voor slechts 5 minuten in de oven gedaan. Als je een oven gebruikt let dan wel goed op: Hoe lang het in de oven moet kan per oven verschillen.

Met deze kit maak je een pannenkoek in de vorm van een gezichtje. Er zijn vier versies van deze set verkrijgbaar, allemaal schattige dieren gezichtjes. De vier versies zijn: een aapje, een panda, een konijntje en een muisje. Ik had het aapje. Het kost maximaal ongeveer vijf minuten om deze set te maken.

De kit is erg makkelijk om te maken, maar je maakt er toch een leuk figuurtje mee.

Het eindproduct ziet er schattig uit, neem wel de tijd om te lijntjes goed neer te zetten met het roze mengsel. Zoals te zien op de foto lijkt het geheel goed op het plaatje op de verpakking, alleen is het lastig om de lijnen precies te volgen.

Het roze deeg rook bij het roeren sterk naar framboos, hier smaakte het ook een beetje naar. Het lichtere deeg smaakte een beetje naar vanille en rook verder gewoon naar pannenkoek. Het was een best lekkere snack, maar niet een super bijzondere. Het geheel smaakt een beetje naar pannenkoek maar ook een klein beetje naar cake.

TIPS: Knip niet 1 cm van het spuitzakje af, zoals aangegeven, maar een hele kleine punt, anders is het lastig om het ontwerp te maken.

In plaats van deze set te kopen zou je ook zelf een plaatje kunnen zoeken, printen, onder een stukje bakpapier kunnen plaatsen en met pannenkoekmix kunnen overtrekken. Door de pannenkoekmix zou je wat frambozenjam of sap kunnen doen als je dezelfde smaken wil creëren.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Het velletje kan je hergebruiken als je hier niet direct het pannenkoek mengsel op doet. Door een stukje bakpapier over het velletje papier met de tekening erop te leggen en deze dan over te trekken kan je het papiertje met de tekening beter hergebruiken.

Om nogmaals deze set te maken kan je een dikke pannenkoekmix gebruiken. Als de lijnen uitlopen moet je nog wat meer bloem toevoegen om de mix steviger te maken.

Je zou het ontwerp ook over kunnen trekken met chocolade of royal icing.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?