MV Review: Kikagaku Moyo – Trilobites

Afgelopen april kwam Kikagaku Moyo (幾何学模様) met de EP Stone Garden aanzetten. Ter promotie hiervan kwam de band met een muziekvideo van de instrumentale track Trilobites.

Kikagaku Moyo (geometrische patronen) is het beste te beschrijven als psychedelische band, al beschrijft de band dat geheel anders met feel good music. En in principe klopt dit. De muziek die de band maakt is veelal gefocust op het creëren van een dromerige sfeer, soms begeleidt met zang.

Filmmaker Kamiel Rongen heeft de track Trilobites op zijn manier in beeld verwerkt, waarbij je een vermenging ziet van diverse substanties die niet meteen te vertalen zijn met licht en donker, waardoor het psychedelische effect wordt versterkt. In Trilobites hoor je gitaargepingel met echo, verderop hoor je een stevig gitaarspel, maar de sfeer die gecreeerd wordt is alsnog dromerig. Het zet de stemming voor de EP, die heviger van toon is.

Terwijl de muziek op CD goed kan dienen als achtergrondmuziek, zal het pas live echt goed tot je door dringen, gezien alle klanken door je lichaam heen zullen trillen. Maar mocht een liveshow er niet in zitten, dan is Trilobites zeker een prima track om te genieten van de ondergaande zomerzon, terwijl je geniet van een drankje of misschien wat meer. Ondanks dat voelt Trilobites wat kort aan, maar is het fijn om aan te horen als je van psychedelische instrumentale muziek houdt.

Score: 75/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?