Product Review: Popin Cookin – Pudding Parfait

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Popin Cookin – Pudding Parfait – Standaard
Prijs: ± €6
Extra benodigdheden: Glas, Water, Schaar, Optioneel: Pincet

Voor de meeste Popin Cookin kits kan je hier de Engelse instructies vinden.

Met deze kit maak je een schattige puddinkje versierd met een karamelsausje, wafeltje, kers, sinaasappelpartjes, slagroom en kleine gekleurde bolletjes. Het maken van de kers, sinaasappelpartjes, slagroom en pudding kost je zeker niet meer dan 20 minuten, maar je moet uiteraard nog wel even wachten voordat de kers, sinaasappelpartjes en pudding steviger geworden zijn. Je moet voor het puddinkje ongeveer 10 minuten wachten, ik heb voor de zekerheid 20 minuten gewacht. Totaal ben ik ongeveer een uur met dit pakket bezig geweest.

De kit is niet enorm moeilijk maar ook niet super makkelijk om te maken, het spuiten van de slagroom kan bijvoorbeeld nog wel eens lastig zijn om netjes te doen. Daarbij kreeg ik het puddinkje er niet helemaal netjes uit waardoor de zijkanten wat minder mooi werden.

In het pakket zit, op de verpakking waar je ook het ‘schoteltje’ op terugvind, een plaatje met 3 suggesties van hoe je je puddinkje kan decoreren. Ik heb gekozen voor een versie die niet op de doos staat, omdat ik het schattige sterretje bovenop niet wou bedekken met de kers.

Het eindproduct ziet er schattig uit, maar niet geheel zoals op de doos. Het puddinkje is namelijk minder geel en een stuk minder hoog dan je zou denken als je naar de doos kijkt. Het is belangrijk dat je er voor zorgt dat je niet meer water dan aangegeven toevoegt aan de kit, anders word je puddinkje niet goed stevig. Zelf heb ik het bijgevoegde waterschepje gebruikt om de hoeveelheid water die nodig was voor het puddinkje in het bakje te doen. Totaal heb ik hiervoor 4 schepjes, en nog een klein beetje extra, water gebruikt.

Het puddinkje smaakte sterk naar vanille. De textuur van het puddinkje vond ik best verassend, aangezien ik verwachtte dat de pudding een stuk steviger zou zijn. Alhoewel het al heel wat is dat deze echt steviger word op kamertemperatuur. Het karamelsausje smaakte best mild. Deze had een karamelsmaak maar ook een hint van vanille smaak. Ook de slagroom smaakte naar vanille, deze was net iets romiger dan de pudding maar smaakte verder bijna hetzelfde.

De sinaasappelpartjes smaakte duidelijk naar sinaasappel, maar een stuk minder sterk dan ik verwacht had. Deze verwachting kwam door de sterke sinaasappel geur die het poeder had. Wat betreft de textuur was ik ook verrast, ik had een gladde textuur zoals bij gelatine snoepjes verwacht. Ik zou de textuur omschrijven als bobbelig, het was niet korrelig maar had wel een soort bobbeltjes erin. Ook de kers had deze textuur, deze smaakte naar kunstmatige kersensmaak.

Het koekje was wat droog en smaakte verder gewoon naar een wafeltje. Deze zat ook los in het pakket dus is het niet gek dat deze wat uitgedroogd is.

Het is best leuk om te merken hoeveel smaken er in de verschillende onderdelen van deze kit gestopt zijn. Zo smaakte de bruine bolletjes naar koffie, de gele naar kunstmatige bananensmaak en de groene hadden niet echt een duidelijke smaak, dit leek een mildere versie van de gele bolletjes.

Het viel me enorm mee dat er niets uit deze set echt super zoet smaakte. De pudding, karamelsaus, slagroom en bolletjes samen smaken lekker, maar ik vond de bruine bolletjes een erg overheersende smaak hebben. Daarbij hou ik niet echt van heel veel smaken in één hap, ik vond het dus lekkerder om de bolletjes los van de rest te eten.

TIPS: Knip een kleiner gaatje in het slagroom zakje dan aangegeven, zo heb je iets meer controle over hoe de slagroom hoopjes eruit komen te zien.

Als je precies te werk wil gaan met de groene, gele en bruine bolletjes kun je deze plaatsen met behulp van een pincet.

Mijn koekje was gebroken in de verpakking, hierdoor zaten er kruimels in mijn mengbakjes en vormen. Je kan deze dan het beste even schoonvegen met wat keukenrol.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken zou je hier een kleine hoeveelheid pudding mix in kunnen doen en deze dan in de koelkast kunnen zetten om steviger te worden. Je kan uiteraard elke smaak kiezen die je maar wilt. De sinaasappelpartjes en kers kun je maken van gelatine pudding.

De slagroom kan je vervangen met echte slagroom, die je op kan kloppen met een beetje suiker of vanille extract. Dit doe je in een spuitzak met een hele kleine opening. In de plaats van de karamelsaus kan je een soortgelijk sausje gebruiken. De gekleurde bolletjes kan je vervangen met suikerparels, of je kan bolletjes die je over had gebruiken.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?