AVO Blog interview met HITOMI van Kill my 27

This post is also available in: English

Het is dankzij haar optreden met PLASTICZOOMS die op 25 mei gepland staat dat er nu een interview te lezen valt over de muzikante die al jaren actief was met haar band Orokamono-club en vorig jaar besloot om haar nu soloproject om te dopen als Kill My 27. Wie is HITOMI en wat is Kill My 27?

AVO Blog: Hitomi, bedankt voor je tijd om wat vragen te beantwoorden voor dit interview. Gezien het gaat om het eerste interview met AVO Blog, kun je je introduceren?
HITOMI: Hallo, ik ben Hitomi. Ik ben de gitarist/zangeres van de band ‘Kill my 27’, welke actief is in Japan.

AVO Blog: Wanneer kwam je in contact met muziek? Sinds wanneer raakte je er geinteresseerd in?
HITOMI: Ik was actief in een coverband toen ik rond de leeftijd van 16 was. Wanneer ik Nirvana leerde kennen toen ik 18 was, veranderde mijn focus van interesse naar het luisteren van alternatieve muziek.

AVO Blog: Je hebt je bandnaam veranderd van Orokamono-club naar Kill My 27 wanneer je 27 jaar werd op 8 januari 2016. Waarom koos je ervoor om je band een andere naam te geven en veranderde hierdoor de concept van de band?
HITOMI: De naam Orokamono club (“Fools club”) kwam van origine van een statement die gemaakt was door de moeder van Nirvana’s Kurt Cobain nadat hij overleden was, om aan te geven dat hij zich had vervoegd bij de ‘fools club’. Dit is een verwijzing naar andere rockmuzikanten die overleden waren toen ze 27 jaar waren. Met respect voor deze mensen, had ik gekozen om de band zo te noemen.

Toen ik 27 werd, dacht ik dat ik eigenlijk geen onderdeel was van de Orokamono-club, en besloot ik de band een andere naam te geven. Terwijl ik nog steeds respect heb voor diegene die in de Orokamono-club zit, heb ik de band de nieuwe naam Kill my 27 gegeven, met als doel dat een deel van de 27-jarige ik in deze bandnaam verwerkt is. Het concept blijft hetzelfde.

AVO Blog: De naam van de band komt van de ’27 club’, de naam voor een groep van beroemde muzikanten die op de leeftijd van 27 zijn overleden. Wie van de ’27 club’ is jouw grootste inspiratie?
HITOMI: Kurt is mijn grooste inspiratie, gevolgd door Janis en Jim Morrison.

AVO Blog: Wat is je favoriete onderdeel van soloartiest zijn? Muziek maken, optreden of iets anders?
HITOMI: Optreden op het podium. Het maken van nieuwe muziek is ook erg leuk, maar in plaats van alleen plezier te hebben, geniet ik ervan als ik muziek maak samen met andere bandleden en gasten.

AVO Blog: Je hebt al buiten Japan mogen optreden, een korte tijd terug was je nog in Taiwan en vorig jaar was je live te zien in Taiwan en Londen. Heb je het idee dat het publiek en de podia anders zijn dan wat je gewend bent in Japan?
HITOMI: Meer dan in Japan voelde ik mij echt beoordeeld door de kwaliteit van mijn muziek. In Japan communiceer ik ook met woorden, en ik denk dat er ook mensen zijn die van mijn band is gaan houden omdat ze van mijn karakter houden, maar buiten Japan, kan ik niet zo veel overbrengen.

AVO Blog: Je hebt samengewerkt met andere muzikanten zoals Riki Kinoshita (ART SCHOOL), Taigen Kawabe (BO NINGEN), THE DIDITITS, ZZZ’s, om een aantal te noemen, maar je hebt ook meegedaan aan een speciale band genaamd mindblow met bandleden van onder andere LOUDNESS. Dit soort samenwerkingen zijn zeer interessant, gezien deze namen niet onbekend zijn voor liefhebbers van Japanse muziek. Het laat mensen zich afvragen hoe klein de muziekwereld wel niet kan zijn! Wie staat er bovenaan jouw lijst voor toekomstige samenwerkingen?
HITOMI: THE NOVEMBERS. Er was een tijd waarbij ik overwoog om de oorspronkelijke band te stoppen toen de originele bandleden besloten te stoppen, maar toen werd ik uitgenodigd voor het concert van THE NOVEMBERS en dat was gewoon geweldig! Dus ik dacht eraan om ooit met hen te gaan samenwerken, en daardoor besloot ik de band voor te zetten. Het feit dat Kill My 27 nu hier is, is dankzij hen.

AVO Blog: Als je een concert kon houden in elke plaats over de gehele wereld, op elk podium en in elk stadium, welke zou je dan kiezen en waarom?
HITOMI: Ik wil alle leuke dingen van de wereld zien, dus ik wil overal wel spelen!

AVO Blog: Je gaat met nieuwe muziek kopen op 25 mei, tijdens de two-man liveshow van Kill My 27 en PLASTICZOOMS. Kan je wat meer vertellen over de release en concept?
Hitomi: De titel van mijn muziekstuk is Psychotropic, met als concept de confrontatie van de geest en ziel van diegene die ernaar luisteren.

AVO Blog: Wat wil je nog voor elkaar krijgen met Kill My 27 voordat 2017 eindigt?
HITOMI: Ik wil naar Nederland gaan!

AVO Blog: Heb je een bericht voor de lezers van AVO Blog?
HITOMI: Ik zal mijn best doen om een liveshow te kunnen geven aan de lezers van AVO Blog. Ik wil jullie ontmoeten. Bekijk ook de promovideo van mijn aankomende EP Psychotropic.

Dankjewel!

Ik wil graag HITOMI bedanken voor haar tijd om de vragen te beantwoorden, terwijl ze druk bezig is met het voorbereiden voor haar aankomende concert. Ik wil ook Jinn bedanken voor haar vertalingen. Volg HITOMI op social media – Twitter, Instagram, Facebook – en haar officiële website. Mocht je op 25 mei in Osaka zijn, dan is het misschien een idee om naar Club Vijon te gaan voor ALTERNATIVE CLUB vol.7 met Kill My 27 en PLASTICZOOMS. HITOMI zal haar EP daar ook presenteren.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?