AniSong zangeres Minami naar AnimeCon 2017

De organisatie achter AnimeCon, J-Pop Foundation, hield het publiek lang in spanning: zou er een grote muzikale act komen of had de organisatie iets anders in gedachten? Uiteindelijk mocht het vandaag bekend gemaakt worden: AniSong zangeres Minami zal het grote podium betreden op de zaterdagavond!

Minami heeft meer dan 30 anime openings- en eindliedjes op haar naam staan, je mag onder andere denken aan Tales of Zestiria the X 2, Chrono Crusade, School Days, Muv-Luv, My-HiME, My-Otome, Kure-nai, en The Devil is a Part-Timer! Maar naast het zingen en muziek componeren heeft ze ook als stemactrice gewerkt, misschien is ze het beste te herkennen als Haruka Suzumiya in de game en animeserie Kimi ga Nozomu Eien en ook in de OVA Akane Maniax en ONA Ayumayu Theater. Haar betrokkenheid bij Kimi ga Nozomu Eien heeft haar veel bekendheid gegeven. Minami heeft opgetreden als onderdeel van de groep Wild 3nin Musume, met Joy Max, en Kisho Taniyama. Ook heeft ze samen met Chiaki Takanashi de groep exige gestart. Verder is ze momenteel onderdeel van de muzikale groep Sound Horizon.

Minami was voor 2016 beter bekend als Minami Kuribayashi. Ze is actief sinds 2002 en debuteerde in dat jaar bij Lantis met de single Muv-luv, en heeft al 8 albums op haar naam staan. Haar laatst uitgebrachte album is TIGHT NOT in 2013, sindsdien heeft ze singles uitgebracht waarbij op 22 februari de single illuminate uitkwam die als openingsliedje diende voor het tweede seizoen van Tales of Zestiria the X.

Het optreden van Minami is in samenwerking met Lantis en Amuse Europe.

Bron: AnimeCon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?