12 jonge vrouwelijke Japanse fotografen stellen tentoon bij IBASHO

This post is also available in: English

Sinds de opening van IBASHO in maart 2015 ontdekten de galeriehouders zo veel fotografisch talent uit Japan, dat ze besloten om een jaarlijkse groepstentoonstelling te organiseren. De bedoeling van deze groepstentoonstelling is om steeds nieuw en onbekend werk van hedendaagse Japanse fotografen te presenteren.

De eerste tentoonstelling in deze reeks groepeert het werk van jonge vrouwelijke Japanse fotografen. ‘Female Force from Japan toont fotografisch werk van 12 talentvolle Japanse kunstenaressen, namelijk Yukari Chikura, Mikiko Hara, Yoko Ikeda, Miho Kajioka, Hiromi Kakimoto, Mika Horie, Niki Nitadori, Kumi Oguro, Tokyo Rumando, Mayumi Suzuki, en Akiko Takizawa. Op de website van IBASHO is meer informatie te vinden over de fotografen.

Mikiko Hara fotograafeert bijvoorbeeld zonder gebruik van haar viewfinder, ze maakt gebruik met haar Ikonta uit de jaren 30 van de vorige eeuw, terwijl Mika Horie haar foto’s afdrukken op Japans die ze zelf maakt en Tokyo Rumando zich laat inspireren door het donkere, erotiserende werk van fotografen als Nobuyoshi Araki. Sommige fotografen hebben diverse roots naast het Japanse, anderen zijn een tijdje elders gaan wonen vanuit Japan. Al met al een interessante verzameling van fotografisch werk van een groep jonge inspirerende vrouwelijke fotografen uit Japan.

De tentoonstelling wordt op donderdag 1 juni geopend om 19.00 uur en zal lopen tot en met zondag 2 juli 2017. Galerie IBASHO is te vinden aan de Tolstraat 67 in Antwerpen en is geopend van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 18.00 uur en op afspraak.

Bron: IBASHO

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?