Editor’s Letter: (Dag)dromen

Het is toch raar dat een jaar zo snel kan gaan. Precies een jaar terug rond deze tijd zat ik al wat uurtjes in de lucht richting Tokyo, mijn droom kwam eindelijk uit! 

Mijn moeder was speciaal naar Den Haag gekomen om de dagen ervoor mij te helpen met (slim) inpakken en mij te rijden naar Schiphol. Eigenlijk had ik in mijn hoofd dat ik de eerste reismogelijkheid richting Schiphol zou nemen met de trein. Maar mijn moeder wilde dat niet. Het zou voor haar ook wel bijzonder geweest moeten zijn om haar dochter op het vliegtuig naar Japan te zetten, en haar een maand lang niet te zien. Voor mij was alles bijzonder en nieuw, vooral het vliegen.

Ik vloog eerst richting Wenen om daar over te stappen. Het idee dat ik eindelijk in het vliegtuig kon zitten en naar het land kon afreizen om alles wat ik wil zien te kunnen zien met eigen ogen, was al iets waar ik alleen maar van kon dromen. Daarover gesproken, vooraf heb ik best wel wat dromen gehad dat te maken had met het vliegtuigen en vliegen naar Japan. Dromen zijn meestal apart en soms totaal niet logisch, maar het vergeten van bepaalde bagage, problemen met douane totaan het aanzien van een vliegtuigcrash, is natuurlijk onderdeel van bepaalde zorgen die ik had voordat ik op vakantie ging. Ik trek mij er niet zoveel van aan, want ik weet waar ze vandaan komen.

Mijn vakantie in Japan duurde een maand, en naar mijn mening was deze duur te kort. Het ging naar mijn idee ook veel te snel voorbij! In die tijd heb ik heel veel avonturen meegemaakt, mensen ontmoet en vooral heel veel aankopen gedaan. Ik kan er nu nog steeds met plezier aan terugdenken. Een bepaalde CD ontwijk ik in zoverre, omdat het mij te veel doet denken aan mijn tijd in Japan als ik ernaar ga luisteren. Ook al was het een mooie tijd, het doet mij eraan denken dat ik graag weer terug wil naar Japan. En dankzij de ‘On This Day’ functie op Facebook ga ik de komende weken zien wat ik op deze dag vorig jaar deed in Japan, waardoor ik zeker een aantal keren moet slikken. Tijd om gauw het geld bij elkaar te krijgen en richting het Land van de Rijzende Zon te gaan!

Tot die tijd blijf ik dagdromen met een glimlach over al mijn avonturen tijdens mijn eerste verblijf in Japan. Tussendoor maak ik notities van de avonturen die ik wil gaan ondernemen als ik weer terug ben. Ik kan niet wachten totdat ik weer de mogelijkheid om in het vliegtuig te stappen richting Japan, want jeetje.. Japan, ik mis je!

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?