MV Review: BLOOD STAIN CHILD – gaia evolution

De metalband BLOOD STAIN CHILD heeft diverse line-up wisselingen gehad sinds de start in 2000. Dit zorgt ervoor dat hoofdgitarist en synthgitarist Ryu de enige originele bandlid is. De band staat erom bekend om electro-industrial en euro trance gerelateerde thema’s en elementen in hun muziek te verwerken. Sinds april is de CD TRI ODYSSEY uitgekomen, met 4 tracks en 3 muziekvideo’s, waarvan gaia evolution er één van is.

De video begint met het bandlogo en daarna het titel van het lied, daarna volgen veel bandshots. Er word veel met effecten gewerkt. Veel teksten, cijfers en klok-achtige figuren gaan door het beeld heen. Dit is niet te storend in het beeld, het maakt het juist interessanter. Wat ook mooi is dat het beeld zelf niet veel kleur heeft maar dat er wel kleuren effecten inzitten. Er zit niet veel verhaal in, je ziet beelden van de bandleden die door een centrum heenlopen en dat is wel leuk om te zien. Het beeld is vloeiend, het lied zelf heeft een snel tempo, maar de bandshots zelf gaan niet altijd mee met het tempo en sommige beelden zijn net te lang of te statisch, het had wat dynamischer gekund. Ook de verlichting hadden ze anders kunnen doen, het schijnt erg in de ogen van de kijker en een deel van het beeld zie je dan niet, zoals bij de gitaarsolo dat er er een groot vlek licht te zien is op de gitaar. Al met al is het wel een interessant nummer, alleen instrumentaal is er niet veel variatie behalve de solo als break.

De andere 2 video’s die zijn uitgekomen heten TRANCE DEAD KINGDOM en TRI ODDYSSY. De video TRANCE DEAD KINGDOM zit wat beter in elkaar, het camerawerk, verlichting en de editing is beter en de beelden gaan wel meer op het tempo mee. Instrumentaal ook niet al te veel variatie maar verveeld zich niet. In TRI ODDYSSY merk je meteen dat het anders ge-edit is. De bandleden zie je meer als schaduwen en dat geeft een cool effect. De nadruk van effecten zitten meer in de achtergrond en deze zijn schitterend. Ook deze video zit goed in elkaar. Dit lied heeft ook instrumentaal het meest variatie en heeft de beste solo’s. Je ziet dat in deze video het meeste tijd in heeft gezeten.

Score: 65/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?