Japan Open Café met sprekers Takahide Suzuki en Koos Wieriks

De Leidse Alumni Kai “Van hier tot Tokyo” organiseert in samenwerking met de Nederlands-Japanse Vereniging (NJV) het tweemaandelijkse Japan Open Café. De aankomende editie vindt plaats op woensdag 28 juni in het Koorenhuis in Den Haag.

Zoals de vorige keer zullen twee sprekers over hun perspectief praten op het grote nieuws wereldwijd en in Japan. Dit keer gaat het over Japan en klimaatveranderingen: reacties op Trump’s afwijzing van het Klimaatakkoord van Parijs.

Terwijl duurzaamheid en klimaatverandering steeds meer dringende onderwerpen worden in Japan en wereldwijd, heeft Donald Trump onlangs de krantenkoppen gehaald met zijn besluit om uit het klimaatovereenkomst van Parijs te stappen. Tijdens deze Japan Open Café wordt het gediscusieerd over de perspectieven van Japan over dit besluit: hoe reageerde de media, politici en burgers? Hoe is duurzaamheid als onderwerp aan het ontwikkelen in Japan? En hoe is Japan internationaal aan het samenwerken om de effecten van de klimaatverandering te verminderen?

De eerste spreker is Takahide Suzuki, een onafhankelijk journalist, gevestigd in Leiden sinds vorig jaar. Na 18 jaar werkzaam geweest te zijn als verslaggever vij een Japanse TV station, Shizuoka TV, is hij naar Nederland verhuisd . Hij maakt nu een radio programma waarin hij het leven van Nederland aan Japan introduceerd, en hij schrijft voor diverse (online) media.

De tweede spreker is Koos Wieriks, die momenteel werkzaam is als strategisch adviseur waterbeheer voor het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. In de afgelopen decennia heeft hij verschillende overheidsadviesposities gehad, zowel binnen Nedreland als internationaal. Hij is een aanzienbare specialist op het gebied van water, infrastructuur en milieu, betrokken bij projecten in verband met Japan, die samenwerken met de Japanse regering en de kroonprins.

Het Japan Open Café heet iedereen met een interesse in Japan welkom! Het doel is om op informele wijze een platform te creëren voor mensen die zakelijk of uit interesse met Japan bezig zijn, in wat voor vorm dan ook. De organisatie wil de mogelijkheid bieden om connecties op te doen, kennis te delen en ideeën te bespreken met mensen uit verschillende sectoren en uiteenlopende achtergronden. Het Koorenhuis is te vinden aan de Prinsegracht 27, in het centrum van Den Haag.

Bron: Japan Open Café

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?