10 dingen die je niet mag missen op SQUEEKERS 2017

De datum van de derde editie van SQUEEKERS is in zicht en daarom is het tijd voor een lijstje van 10 dingen die je niet mag missen tijdens SQUEEKERS. Het is geen top 10, maar een lijstje van 10 activiteiten in een willekeurige volgorde.


Dit jaar vindt SQUEEKERS plaats in Toko51 (Cretopia) in Rotterdam op zaterdag 1 juli van 12.00 tot 18.00 uur. Deze editie heeft een nieuw concept, het zal een interactieve tentoonstelling zijn van Japanse popcultuur.

1. Dealerroom

De dealerroom van SQUEEKERS zit niet gevuld met diverse standhouders die je normaliter terugziet op de grotere conventies, maar vol met creatievelingen die graag hun werk aan je wil laten zien. De organisatie moedigt artistiek en creatief talent aan om hun werk te laten zien en aan te bieden, daarbij is het voor de creatieve standhouders een goede kans om te netwerken, werk te verkopen en zichzelf te promoten. Alle standhouders hebben ook een activiteit in de planning staan. Alle standhouders staan vermeld op deze pagina.

2. Fanfiction hulpdesk

Mocht je je bezig houden met het schrijven van een (fanfiction)verhaal, en daar wat problemen mee hebben om verder te komen, dan is het misschien een idee om langs te gaan bij de Fanfiction hulpdesk waar je met je vragen terecht kunt. Neem je verhaal mee en krijg hernieuwde inspiratie en motivatie om je verhaal verder te laten gaan. Doe je mee met de fanfictionwedstrijd? Dan kun je hier ook terecht voor vragen.

3. Optreden Cherry Blossom Garden

Voor het eerst zal er een optreden zijn van de band Cherry Blossom Garden, deze band bestaat uit een groep vrienden die een passie hebben voor muziek. Ze spelen covers van anime opening liedjes en zullen tijdens SQUEEKERS meerdere sessies geven. Ze hebben als doel om zoveel mogelijk mensen die een passie hebben voor muziek samen te brengen.

4. Fanart en Fanfiction wedstrijden

SQUEEKERS is best wel bekend van de fanart en fanfiction wedstrijden die ze organiseren. Ze organiseren het niet alleen op hun eigen evenement, maar ook tijdens andere conventies. Je haalt een envelop op bij de receptie (roze voor fanfiction, paars voor fanart) en krijg een thema mee waar je mee moet werken. Je hebt de hele dag om je creatieve werk te maken en je levert het op voor 17.00 uur in. Tijdens de sluitingsceremonie zal bekend gemaakt worden wie de winnaars zijn.

5. SQUEEKERS Fashion Show

Tijdens de derde editie zal er een modeshow plaatsvinden waarbij je diverse stijlen tegen zult komen die voorkomen in de Japanse mode, zoals lolita, visual kei, gyaru en mori. De modeshow vindt plaats op de mainstage, waardoor je goed zicht hebt op alle creatieve en soms zelfgemaakte outfits. Dit moet zeker voor inspiratie gaan zorgen!

6. Pixel Art workshop

SeaPanda Mako laat je in een workshop zien hoe je je pixel design zelf moet gaan ontwerpen. Na een aantal voorbeelden ga je zelf aan de slag met een vel met blokjes die je stuk voor stuk inkleurt totdat je een karakter of figuur creeert. Zeker aan te raden ter ontspanning.

7. Cosplay Compo

Ook voor cosplay is er genoeg ruimte op SQUEEKERS, dat kon je al zien bij de eerste en tweede editie van het evenement. Deze competitie zit net iets anders in elkaar dan de meesten gewend zullen zijn, er zal geen parade zijn waarbij je je cosplay outfit aan het grote publiek laat zien, maar wordt je gefotografeerd door UWCosplay, dan doe je automatisch mee met deze competitie. Dus laat je beste pose zien in je cosplay outfit en maak kans op een A3 foto van je eigen foto. De keuze op de beste foto zal na SQUEEKERS gemaakt worden door een jury van ervaren cosplayers.

8. Workshop buttons maken

Kun je niet genoeg hebben van buttons en zou je er zelf een button willen maken? Captain Lemmo zal tijdens SQUEEKERS een workshop geven waarbij je je eigen button kan maken. Er wordt uitgelegd hoe je een illustratie moet maken en uiteindelijk loop je met je eigengemaakte resultaat naar huis. Kosten voor de workshop zijn niet heel hoog, namelijk € 1,00.

9. Poseer workshop

Geen idee hoe je nu precies moet poseren voor de beste foto in je mooiste (cosplay) outfit? Tijdens SQUEEKERS zal er een poseer workshop gegeven worden door Yomi, die bekend is van de Gentlemen’s League, en ook de fashion show van SQUEEKERS organiseert.

10. SQUEEKERS stempelkaart

Heb je iets met bingo? Dan is dit onderdeel tijdens de derde editie van SQUEEKERS iets wat je niet mag missen: de stempelkaart. Bij binnenkomst krijg je een bingokaart, en op die bingokaart staan een paar opdrachten. Voer je deze allemaal uit, dan krijg je bij vertrek een klein presentje. Gezien de stempelkaart te maken heeft met de activiteiten en workshops die plaatsvinden tijdens het evenement, verlaat je sowieso het pand met een zelfgemaakt iets.

Kaartjes voor SQUEEKERS zijn vooralsnog online te verkrijgen. Voor € 7.00 heb je een toegang. Voor € 32.00 heb je een groepsticket voor 5 personen, waardoor je een aantal euro’s goedkoper uit bent. Er zijn ook nog VIP tickets verkrijgbaar waarbij je een Luckybag krijgt, gratis consumptie bonnen en een commissie van Studio Thissy. De VIP ticket kost € 20.00. Aan de deur zijn alleen tickets per stuk te koop voor € 10.00.

Bron: SQUEEKERS

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?