CD Review: GE+IM – ステロイド (Steroid)

This post is also available in: English

GE+IM is het nieuwe project van Naoki, voorheen bekend als de zanger van Luzmelt onder de naam Yuhma. Na Luzmelt waren er plannen voor een nieuw project onder de naam JILKA, maar helaas is dit project vroegtijdig beëindigd en is Yuhma nu terug onder de naam Naoki met een medisch tintje.

Eind 2015 kwam GE+IM met de eerste live-only single, en daarna volgden snel nog een aantal live-only materiaal. In juni 2017 brengt hij zijn eerste album uit, waarvan je hieronder het review kan lezen.

Tracklist:
01. Strawberry[Coma]
02. 罪と罰のステロイド (Tsumitobachi no suteroido)
03. 死二躰サドマゾ症候群 (Shi ni karada sadomazo shoukougun)
04. Medi-Go-Round
05. 解剖イデオロギー (Kaibou ideorogi)
06. 暗殺病棟 (Ansatsu byoutou)
07. 結合症オーバードーズ (Ketsugou-shou oubaudouzu)
08. Calling
09. Undermine
10. 致死量パラドックス (Chishi-ryou paradokkusu)
11. XとYの後遺症 (X to Y no kouishou)
12. 「右手にメス」を「左手に絶望」を (「Migite ni mesu」 o 「hidarite ni zetsubou」 o)

Het album bestaat uit nieuwe en een aantal nummers die eerder al eerder uitgebracht waren (Calling en Undermine om precies te zijn), maar de bekende nummers passen prima in het geheel van dit album. Over het algemeen is het een album dat in een hoog tempo overal overheen raast, maar het weet alsnog genoeg electronische effecten toe te voegen zonder een enorme wervelwind aan chaos te worden. Af en toe gaat de snelheid een beetje naar beneden, maar komt daarna weer net zo hard terug.

De muziekvideo voor dit album is voor het nummer 罪と罰のステロイド (Tsumitobachi no suteroido) en heeft een verrassende uitvoering van een normaal gefilmde muziekvideo en een anime-versie van zanger Naoki. De muziekvideo werd iets eerder getoond dan het album op de markt kwam, maar ook dit is een duidelijke versie van wat je van dit album kan verwachten: sterk, maar toch electronica en programming zonder het wervelwind-resultaat.

Eigenlijk is het gewoon een lekker snel album met een metal-achtig tintje, vergezeld door wat electronica en programming. Als je al bekend was met de muziek van Luzmelt heb je al een aardig idee wat je kan verwachten bij dit album. Naoki’s diepe vocals zorgen voor een uniek tintje dat een nieuw maar toch bekend gevoel achter laat, alleen dan met een kleine twist omdat het thema nu veranderd is naar iets wat bij GE+IM past. Het enige wat er voor mij nog miste was het nummer ドラスティック-STU- (Dorasutikku-STU-), aangezien er wel andere bekende nummers op deze tracklist stonden van eerder uitgebrachte releases. Maar ondanks de afwezigheid van dit nummer doet dit album absoluut geen afbreuk aan z’n eindoordeel.

Score:
85/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?