10 dingen die je niet mag missen op Atsusacon 2017

Het is weer bijna tijd voor een nieuwe editie van Atsusacon; op 5 en 6 augustus 2017 vindt de zevende editie plaats in Internationaal Conventiecentrum Gent. Eerder werd bekend welk thema gekoppeld zou worden aan de 2017-editie, namelijk Monsters vs. Mechas. Nu is het tijd voor een lijstje van 10 activiteiten die je volgens AVO niet mag missen!

1. Isis Vasconcellos

Helemaal vanuit Brazilië komt de cosplayer en YouTuber Isis Vasconcellos naar Atsusacon als special gast van de conventie. Ze zal een optreden geven met covers van de anime liedjes, en daarnaast heeft ze een eigen stand waar je haar cosplayfoto’s kunt komen en een praatje met haar kan maken.

2. Lezing: Otome Games Unveiled

Otome Games zijn Japanse visual novels waar je als meisje het hart van leuke jongens moet veroveren. In de lezing zullen twee dames, Amber en Femke, alles behandelen wat te maken heeft met Otome Games, denk maar aan diverse soorten, stereotypes, de voice actors, de publishers en waar je de games kan vinden tot de anime die erover gemaakt zijn.

3. Anime Opening Quiz

Voor diegene die nooit een intro overslaat en kan genieten van bepaalde anime openings, kan dit een leuke quiz zijn. Meld je aan met maximaal drie vrienden om te strijden tegen andere teams om uiteindelijk de eer te verkrijgen op het grote podium als team met de beste kennis van Anime Openings. De quiz wordt in het Nederlands gepresenteerd en zal plaatsvinden op de zondag in de Baekelandzaal. Je krijgt korte fragmenten te horen en jij moet met je team de bijbehorende serie benoemen.

4. Lezing: Van verhaal naar competitie act

Snowflake Cosplay zal in het Nederlands een lezing geven over hoe je een goede cosplay act moet neerzetten. Een act voor een wedstrijd bedenk je niet in één nacht, en ook niet één minuut voor de competitie. Er zijn vele zaken die er voor aan te pas komen, voordat je je act pas echt kunt presenteren. Denk maar aan het karakter, lijnen, bewegingen, en details! Mocht je meer willen weten, dan is deze lezing zeker het bezoeken waard.

5.  Workshop: Karuta

Karuta is een Japans kaartspel gebaseerd op gedichten. De bedoeling bij dit spel is om het eerst al je kaarten weg te krijgen. In Japan wordt het spel ‘Strijd op de Tatami’ genoemd, daar de reactiesnelheid kan oplopen tot 0,01 seconde of zelfs minder. De workshop wordt gegeven door Karuta Belgium, die weet dat het spel in België niet bekend is, maar door onder andere deze workshop te geven, hopen ze hier verandering in te brengen.

6. Lezing: Je eerste Cosplay naaien

Heb je altijd al je eigen cosplay willen maken, maar je weet gewoon niet hoe je eraan moet beginnen? Deze lezing kan dan zeker handig zijn om te bezoeken. Xine Cosplay zal uitleg geven over de basis van het naaien, welke materialen je hiervoor nodig hebt en hoe je patronen kan begrijpen en gebruiken. Alles wordt vanaf nul uitgelegd, dus mocht je geen ervaring hebben, dan is dit misschien wel een prima start.

7. Bezoek: Neko Neko Ni Maid Café

Atsusacon weet waar ze de maid café’s vandaan moeten halen, na Honey Garden de afgelopen jaren uit te nodigen, is het nu tijd voor Neko Neko Ni Maid Café om te laten zien wat een maid café is. Na het nieuws dat het maid café een eigen plek gaat krijgen in Den Haag, kon een internationale introductie niet uitblijven.

8. Lezing: Help! Welke pruik?

Voor vele cosplayers is het vinden van de perfecte pruik bijna een onmogelijke taak, maar, als je de juiste zaken in acht houdt dan vind je hem. In deze lezing, gegeven door Snowflake Cosplay, kun je meer informatie te weten komen en belangrijke zaken voor het zoeken van een goede kwaliteits-volle pruik.

9. Panel: De rijke historie van yaoi & homoseksualiteit in Japan

Mocht je je nog afvragen waar yaoi nu precies vandaan komt en hoe het geëvolueerd is tot wat we vandaag kennen? Dan is het misschien leuk om deze panel bij te wonen. Vorig jaar was er ook een panel over dit onderwerp op Atsusacon, tijdens de panel van dit jaar wordt er dieper ingegaan op de moderne staat van Japan in verband met homoseksualiteit. Minimum leeftijd van deze panel is 16 jaar.

10. Cosplay Catwalk en Competitie

Net als andere jaren organiseert Be Cosplay een cosplaycompetitie op Atsusacon. Maak indruk op onze jury, bestaande uit de mensen van BE Cosplay en onze special guest Isis, en wie weet maak jij kans op een van de originele prijzen die hiermee te winnen valt. De wedstrijd verloopt in 2 delen. Je kunt deelnemen aan de catwalk om podiumervaring op te doen, of omdat je geen tijd had om een act in elkaar te steken. Heb je wel een act, dan kun je strijden voor de hoofdprijs in de diverse categorieën. Alles is te vinden op deze pagina, ook de knop om je aan te melden.

Voor een overzicht van alle activiteiten en updates, kun je het beste de website bezoeken. Tickets voor Atsusacon 2017 zijn nog steeds verkrijgbaar. Wil je het gehele weekend aanwezig kunnen zijn, dan betaal je in de voorverkoop € 22,00 en aan de deur € 25,00. Voor de zaterdag betaal je € 16,00 in de voorverkoop en € 20,00 aan de deur, en voor de zondag € 12,00 in de voorverkoop en € € 15,00 aan de deur. Deze prijzen zijn exclusief extra kosten, zoals transactie- en beheerskosten.

Bron: Atsusacon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?