CD Review: Acid Black Cherry – Acid BLOOD Cherry

This post is also available in: English

Acid Black Cherry (vaak afgekort naar ABC) is het solo project van de voormalige zanger van Janne Da Arc, yasu, wie de visual kei scene behoorlijk verrast heeft met zijn “nerd naar glamour” concept met zijn eerste release “Spell Magic” en kort daaropvolgend “Black Cherry”.

Met covers van de nummers van andere artiesten onder de album naam “Recreation” heeft yasu een behoorlijke naam voor zichzelf gemaakt in de visual kei scene, maar hij schrijft natuurlijk ook zijn eigen orginele nummers. Deze gaan van melodieuze ballads tot rock of zelfs metal-achtige invloeden.

Tracklist:
01. THE RUINER
02. BAD BLOOD
03. BEAST
04. crimson
05. BLACK OUT
06. Sweet dEvil
07. Forbidden Bells
08. RIDE into the FATE
09. KEDAMONO
10. Guilty Cry

“Dit klinkt niet als een Acid Black Cherry album!”, is waarschijnlijk iedereen’s eerste reactie over deze release. En als je bekend bent met Acid Black Cherry’s werk, dan ja, dan ben ik het volledig met je eens. Maar je moet wel in je achterhoofd houden dat normaliter yasu alles zelf doet. Van de lyrics tot de compositie en de arrangement, maar voor deze release hebben andere artiesten zich bij yasu gevoegd om mee te werken op al deze punten. Een aantal van deze artiesten zijn HIRO (Libraian/La’cryma Christi), SHUSE († я i ¢ k / La’cryma Christi), AKIHIDE (BREAKERZ), Leda (Far East Dizain), Moru Hime Deep, en daarbij komen nog RYO (defspiral), Norikazu Nagano (everset ex.Missing Tear) en Takeshi Hiramura (everset ex.Missing Tear) (welke beiden bondsgenoten zijn van de indies-tijden) welke terugkomen in bepaalde hoeveelheden en een aantal andere artiesten, maar de lijst zou veel te lang worden als ik deze allemaal moest benoemen. Dus ik zou aanraden om deze lange lijst zelf even te bekijken!

De combinatie van al deze artiesten zorgt voor een hoog-tempo type album met een hoop rock en metal invloeden welke inderdaad niet klinken als een typische Acid Black Cherry release.

Een deel van de promotie voor dit album was dat er een hoop “acid blood” in dit album geschonken zou zijn, wat uitgelegd werd als “excited blood”, wat een goede manier is om deze gigantische samenwerking te beschrijven.
Als je in dit album duikt en een Acid Black Cherry album verwacht dan zul je teleurgesteld worden, maar als je erin duikt met rock/metal-achtige verwachtingen tesamen met een unieke vocalist wiens stem verrassend goed mixt met de ruige instrumenten ondanks het niet hebben van de “juiste” stem voor dit genre, dan heb je een aardig album in handen. De invloed van de meewerkende artiesten is duidelijk terug te horen in de nummers als je bekend bent met hun stijl, maar er is ook een duidelijke aanwezigheid van yasu.

Om een lang verhaal kort te houden, er is teveel te zeggen over dit album, en je moet het zeker een kans geven als je een fan bent van A.B.C’s werk, maar ook als je interesse hebt voor een van de meewerkende artiesten.

Score: 75/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?