MV Review: SHE TALKS SILENCE – Sorry, I Am Not

This post is also available in: English

Minami Yamaguchi’s soloproject SHE TALKS SILENCE is al zeker sinds 2009 actief. Voor een aantal jaren bestond het project uit een duo, samen met drummer Ami Kawai bracht het tweetal nog wat uit, maar in 2015 besloot Minami om SHE TALKS SILENCE weer om te vormen naar een soloproject. Twee jaar later is ze gekomen met een nieuwe release.

Even terug naar het begin: In 2009 kwam SHE TALKS SILENCE’s eerste 7 inch single Quiet Sun uit en een jaar later kwam Minami met haar debuutalbum Noise And Novels, welke her en der goed werd ontvangen. Deze werd vervolgd met Some Small Gifts in 2011, toen SHE TALKS SILENCE een duo was, waarbij het tweetal veren toevoegden aan alle 1000 kopietjes van hun mini-album. In 2013 kwam de digitale cd Holy Hands, Holy Voices uit.

Eerder deze maand kwam ze met de digitale release Sorry, I Am Not, die uitgekomen is via de label AWDR/LR2. De release bevat 9 tracks, waaronder 2 gloednieuwe tracks en 7 tracks die eerder op andere manieren werden gedistrubeerd in het verleden. Van de titeltrack kwam een muziekvideo die eenvoudig is, maar in combinatie met de track aantrekkelijk is.

Sorry, I Am Not is een snelle gitaartrack, welke begeleid wordt met een upbeat drum en werkt rustgevend dankzij de fluisterzang van Minami, die op de helft van de muziekvideo zichtbaar is.

De woorden Shame, Ego en Fake worden genoteerd over de veren, om de track wat substantie en kracht te geven. Maar door het gebruik van de kleurrijke veren in combinatie met de muziek, welke lo-fi, voelt het liedje nogal luchtig aan. Het herhalende gitaarspel in Sorry, I Am Not nodigt uit om de track keer op keer af te spelen. Dat is misschien niet zo gek, Sorry I Am Not is maar liefst 2 minuut en 20 seconden lang, en dat is lang niet genoeg om echt te kunnen genieten.

De nieuwe release krijgt de termen Mellow Noise Music en Bedroom New Wave mee en de track Sorry, I Am Not valt zeker onder de laatstgenoemde term.

Score: 80/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?