Product Review: Popin Cookin – Cake Shop | Ice Cream

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Popin Cookin – Cake Shop | Ice Cream – Uitgebreid
Prijs: ± €5
Extra benodigdheden: Glas, Water, Schaar, Plakband, Optioneel: Pincet.

Voor de meeste Popin Cookin kits kan je hier de Engelse instructies vinden.

Met deze kit maak je 2 schattige ijshoorntjes, 1 ijsbakje en 1 ijswafeltje. Deze kan je versieren met een aantal suiker strooisels. Met de verpakking kan je ook nog twee wikkels voor de hoorntjes en twee placemats, of eigenlijk moeten het napperons voorstellen, maken. Hier ben ik ongeveer vijf minuten zoet mee geweest, omdat het nog best wat precies knipwerk vereist om te maken. Met het maken van de ijsjes ben ik ongeveer een kwartier bezig geweest.

De kit is makkelijk om te maken, maar toch leuk om mini ijsjes met suikerstrooisels te maken. Je kan eventueel zelf nog, met voedingskleurstof, de ijsjes een andere kleur maken.

Het eindproduct ziet er schattig uit, zolang je de tijd neemt om alles netjes te doen. Zoals te zien op de foto lijkt het geheel goed op de snoepjes op de verpakking, alleen de ijshoorntjes lijken minder. Dit komt omdat het gat wat ik knipte aan het einde van spuitzak te klein was. Als je de kniplijn op de verpakking aanhoud of misschien zelfs nog een iets groter stukje afknipt moet het goed gaan.

Beide soorten ‘ijs’ smaakten een beetje naar custard pudding. Het roze ‘ijs’ smaakte een heel klein beetje naar aardbei en het witte ‘ijs’ had een lichte vanille smaak. Verder smaakte het best zoet, iets te zoet naar mijn smaak. De suikerstrooisels smaakte uiteraard gewoon naar suiker.

De wafeltjes smaakte helaas redelijk oud en droog, maar wel naar wafels. Dit geld vooral voor de rechthoekige wafels. Je merk deze ‘oude’ smaak minder als je de wafeltjes samen met het ‘ijs’ opeet.

TIP: Als je de suikerstrooisels iets preciezer wil plaatsen, gebruik dan een pincet.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Deze set kan je eigenlijk niet echt hergebruiken, maar wat je wel kan doen is zelf een soortgelijke ‘set’ maken. Als je ijshoorntjes koopt en deze afsnijd op een kortere lengte dan kunnen deze de ijshoorntjes van deze set vervangen. Je kan in plaats van het ‘ijs’ slagroom gebruiken, dit kan je ook makkelijk kleuren. Om te decoreren kan je elke soort eetbare strooisels die je maar wilt gebruiken.

De wikkels voor de hoorntjes en de napperons kan je uiteraard bewaren en eventueel hergebruiken.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?