G.L.A.M.S straalt in Shinjuku Ruido K4

This post is also available in: English

Voor Europese VK-fans is het natuurlijk al erg normaal om Mikaru en G.L.A.M.S in hun land op te zien treden. Maar na zijn 4de Europese tour was er een speciaal moment voor de band: Hun eerste live in Japan! Het concert vond plaats op 8 Augustus.

Het concert vond plaats in Shinjuku Ruido K4, een stijlvolle zaal met buffel schedels op de muur, een prachtige kroonluchter, discobal en rode fluwelen gordijnen voor het podium, een perfecte zaal voor de stijl van G.L.A.M.S.

De deuren gingen open om 6 uur. De zaal was niet vol, maar voor een allereerste liveshow was het ook niet slecht. Het publiek was zowat alleen maar vrouwelijk, met lolita meiden die hun plek op de eerste rang zo snel mogelijk opeiste. Toch zat er wel wat variatie in de mensen die kwamen, rockers en metal heads waren makkelijk te vinden, en ook verrassend veel buitenlanders!

Het concert ging van start met het nummer “The Other Side of The Moon” van hun eerste EP “Under The Moon.” Mikaru is zeer zeker geen vreemde als het gaat om een band te creëren met het publiek, en ook deze keer was dat erg duidelijk. Veel oogcontact met het publiek, en natuurlijk een hoop interactie.

Na de eerste drie nummers, introduceerde Mikaru de rest van de band en vertelde hoe blij hij was dat deze liveshow eindelijk werkelijkheid was geworden. Hij vroeg aan de fans wat hun favoriete nummer was uit de drie muziekvideo’s die ze hadden uitgebracht een aantal maanden ervoor. Meeste waren vooral bij de live omdat ze nieuwsgierig waren naar G.L.A.M.S, en kende de nummers eigenlijk niet. Mikaru reageerde erop met een grapje, “Wat, jullie kennen ons niet??” wat voor een warm en grappige MC zorgde, zowel de eerste als die daarop volgde. Uiteindelijk kwam iemand met een nummer dat ze graag zouden willen horen: “Let’s Fly Away To The Stars.” Een langzaam, zacht nummer gevold door “Wandered.” Er was een klein probleem met de microfoon van Mikaru, maar dit werd snel opgelost door die van Kei te pakken.

En toen was het tijd om de zaal weer op te warmen. Mikaru gaf een kleine introductie van het volgende nummer “Our Freak Show” en vertelde het publiek dat het speciaal voor concerten was gemaakt, zodat fans konden meezingen met het Engelse couplet en van links naar rechts konden springen. Iedereen snapte het meteen en deden vrolijk mee, wat de bandmembers erg blij maakte. De show ging verder met “Forgive Me” waar Mikaru opnieuw liet zien hoe goed hij is als frontman. Hij leidde het publiek door alles heen, springen, zingen, klappen, noem maar op. Sommige waren zelfs aan het headbangen tijdens “Carry Down.”

Nog een hoogtepunt van de show was de drumsolo van Syu dat iedereen perplext liet staan over zijn kracht en kunnen, gevolgd door een instrumentale sessie met al de muzikanten. Erina, als lead gitarist, liet iedereen kennis maken met zijn geweldige vingervlugheid en precisie. Na de korte pauze voor Mikaru, kwam hij terug op het podium met een verjaardagstaart voor Syu om zijn verjaardag te vieren met de fans, al was het een beetje vroeg. De fans wisten hier blijkbaar ook al van, aangezien een van hen een bos bloemen bij had om hem te geven, tot Syu’s grote verbazing. Hij moest er een microfoon bij pakken om te vertellen hoe dankbaar hij was.

Toen kwam het moment om de show af te sluiten, wat gedaan werd met nog een nummer van DIO – Distraught Overlord, “God Forsaken” en de prachtige “Light of my Life.”

Het optreden was erg goed en leuk, en het was prachtig om te zien hoe ze met hun Japanse fans een band schepte. Wat ze zelf al aangaven was dat ze niet weten wanneer het mogelijk was om nog een show in Japan te doen, maar volgende keer hopen ze een nog grotere show te geven met hopelijk nog meer fans. Wij kunnen ze alleen maar het beste wensen en ze feliciteren met deze geweldige avond!

Setlist:

01. The Other Side of the Moon
02. Call My Name
03. 12:00 A.M.
04. Let’s Fly Away to the Stars
05. Wanderer
06. Rainy Highway
07. Our Freak Show
08. Forgive Me
09. Carry Dawn (DIO – Distraught Overlord)
10. Be Alone
11. Drum solo
12. Gitaar solo
13. GOD forsaken (DIO – Distraught Overlord)
14. The Light of My Life

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?