Product Review: Popin Cookin – Oekaki Gummy Land

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Popin Cookin – Oekaki Gummy Land – Simpel
Prijs:
± €5
Extra benodigdheden: Glas, Water, Schaar, Optioneel: Bord om alles op te leggen

Voor de meeste Popin Cookin kits kan je hier de Engelse instructies vinden.

Met deze kit maak je met vloeibare kleurtjes en poeder schattige snoepjes. Er zijn verschillende mallen, in mijn kit zat een mal met een vis, een pinguïn en een krab. Persoonlijk doet deze set me erg denken aan de Kyan Land set, vanwege de vloeibare kleuren. In totaal ben ik ongeveer een half uur bezig geweest met dit pakket.

De kit is makkelijk te doen, alleen het precies invullen van de vorm met specifieke kleuren kan wat moeite kosten, maar je kan het ook heel simpel ‘inkleuren’.

Het eindproduct ziet er schattig uit, het is heel makkelijk om een goed resultaat te krijgen. Alleen de ogen en mond van de pinguïns zijn wat lastiger. Zoals te zien op de foto lijken ze goed op de snoepjes op de verpakking, alleen lijken ze qua textuur niet geheel. Je kan zelf besluiten welke kleuren je gebruikt. Zolang die kleuren maar een combinatie van roze, blauw en geel.

Alle vloeibare kleuren hadden een beetje rare nasmaak, maar verder smaakte ze wel allemaal ongeveer naar wat er omschreven stond op de verpakking. Geel was citroen, blauw was ramune smaak en roze was druiven.

De textuur van de snoepjes is wat poederig, maar toch ook erg gelatine achtig. Wanneer je snoepjes eet met alle kleuren is de citroensmaak het meest overheersend, waarschijnlijk is dit de smaak van het poeder.

TIP: Doe niet te veel vloeibare kleur druppels in de vormen, gebruik zo min mogelijk.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de vormpjes wil hergebruiken zou je hier koekjes of fondant mee uit kunnen snijden.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?