Product Review: Meigum – Odangoya-San

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Meigum – Odangoya-San – Uitgebreid
Prijs: ± €7
Extra benodigdheden: Klein Glas of Kleine Maatbeker, Water, Schaar, Keukenrol, Bord

Met deze kit maak je verschillende soorten wagashi, traditionele Japanse zoetigheden. Je maakt met deze kit: sakura mochi, hanami dango, taiyaki, ichigo daifuku en warabimochi. Je kan heerlijk aan de slag met de vele onderdelen van deze set. Ik schat in dat ik er zeker een half uur plezier van heb gehad.

De kit is best makkelijk om te maken, wanneer je niet te veel water toevoegt. Mijn bruine pasta is uiteindelijk meer een sausje geworden, omdat ik hier te veel water bij had gedaan. Je hoeft verder nergens echt op te wachten. De warabimochi word al heel snel dik genoeg om eruit te scheppen en terwijl je hierop wacht ben je toch nog bezig met de andere onderdelen.

Het eindproduct ziet er schattig uit, zolang alles goed gaat. Zoals te zien op de foto lijkt alles best goed op de plaatjes op de verpakking. Je kan zelf ook ervoor kiezen om te proberen genoeg over te houden om bijvoorbeeld nog zo’n bloemetje te maken, zoals ik heb gedaan met de groene mochi. Hier is ook best wat ruimte voor, mijn ichigo daifuku is wat groot geworden omdat ik nog zoveel witte mochi over had. Daarnaast had ik ook nog redelijk wat saus over, maar dit kwam ook omdat deze iets te vloeibaar was.

Het bruine sausje, waarvan ik verwachtte dat het chocolade was, smaakte meer naar zwarte thee. Dit vond ik persoonlijk niet erg lekker. Ik moest mijn verwachtingen echt bewust bijschaven elke keer als ik iets met het sausje eroverheen ging proeven, door mezelf eraan te herinneren dat het geen chocolade smaak had.

De groene mochi smaakte, volgens mij, naar groene thee. Dit heb ik echter nog nooit gedronken, dus ik kan het mis hebben. Het had in ieder geval een duidelijke thee smaak. Roze rook al heel sterk naar aardbeien zure matten, vond ik, toen ik het zakje open deed. Hiernaar smaakte deze ook een beetje, maar dan zonder het zure dat zure matten wel hebben. De witte mochi smaakte best neutraal, een heel klein beetje zoet.

De warabimochi vond ik zelf lekkerder dan de witte mochi, deze had een gelatine achtige textuur en smaakte iets frisser, maar ook wel een beetje zoet. Er leek een lichte mintsmaak aan te zitten, maar dit weet ik niet helemaal zeker.

De hanami dango vond ik het lekkerst, doordat deze geen sausje had en ik de verschillende kleuren en smaken mochi los kon eten. Ik vond de smaak van thee in de mochi en het sausje een beetje vreemd en niet erg lekker. Maar als jij wel van thee smaak houd is dit zeker een kit voor jou!

TIPS: Als je mengbakjes iets ingedeukt zijn, zoals de mijne waren door de verzending, moet je ze goed uitdeuken. Kijk bij het vullen van de bakjes met water goed naar waar de lijnen zitten, je moet de dikke lijn aanhouden, die ingedeukt is, niet het hele dunne lijntje erboven.

Als de mochi erg aan je vingers plakt, maak je vingertoppen dan een beetje nat. Dit maakt het een stuk makkelijker om ze goed in de vormpjes te krijgen.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken zou je hier een kleine hoeveelheid mochi, fondant of marsepein in kunnen vormen. Op deze manier kan je snoepjes maken, maar ook versieringen voor op een taart of iets soortgelijks. Je zou ook gesmolten chocolade in de vormpjes kunnen doen, maar dan moet de gesmolten chocolade niet te heet zijn want dan zou je mal kunnen smelten.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?