Product Review: Popin Cookin – Donuts

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Popin Cookin – Donuts – Standaard
Prijs: ± €7
Extra benodigdheden: Glas, Water, Schaar, Plakband, Optioneel: Satéprikker.

Voor de meeste Popin Cookin kits kan je hier de Engelse instructies vinden.

Met deze kit maak je vier schattige donuts, twee vanille en twee chocolade met wit, roze en chocolade glazuur erop. Er zitten ook strooisels in het pakket om de donuts mee te versieren. Met de verpakking kan je ook nog een bakje maken. Hier ben ik ongeveer een vijf minuten zoet mee geweest, omdat het nog best wat precies vouw- en knipwerk vereist om te maken. Met het maken van de donuts ben ik ongeveer een half uur bezig geweest vooral met decoreren, hier kan je zoveel of weinig tijd aan besteden als je wilt.

De kit is makkelijk om te maken, maar toch leuk vanwege de vele decoratie opties.

Het eindproduct ziet er schattig uit, zolang je de tijd neemt om alles netjes te doen. Zoals te zien op de foto lijkt het geheel goed op de snoepjes op de verpakking, alleen heb ik een ander ontwerp gekozen voor sommige van mijn donuts. De beer donut was iets lastiger dan verwacht.

Het vanille deeg smaakte ook naar vanille. Het chocolade deeg leek niet echt naar chocolade te smaken, ook al rook het poeder er wel naar. Beide degen waren een beetje droog en hadden niet enorm veel smaak. De textuur was een beetje vreemd, het is was elastisch.

De glazuren smaakte allemaal een beetje zoet, verder smaakte roze naar kunstmatige aardbeiensmaak, wit naar vanille en chocolade naar cacao met suiker. Die laatste weet ik helemaal zeker, ik heb namelijk zelf wel eens een soortgelijk glazuur gemaakt van poedersuiker, melk en cacao.

Om te versieren krijg je twee verschillende strooisels, gekleurde die alleen naar suiker smaken en kruimeltjes. De kruimeltjes heb je in vanille en chocolade smaak en smaakten verder naar krokante koekjes.

TIPS: Knip maar een heel klein hoekje van de spuitzak af als je met de chocolade wil tekenen om bijvoorbeeld een beertje te maken.

Als je zuinig bent met je donuts kan je een beertje of een panda maken en misschien zelfs nog een vijfde donut, zoals ik ook gedaan heb. De Satéprikker kan je helpen om de donuts uit de mal te halen en om ze te decoreren.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken zou je hier fondant of marsepein in kunnen vormen. Het glazuur kan je zelf maken met poedersuiker en melk, aardbeien sap en cacao. Roze maak je met aardbeien sap en poedersuiker, chocolade maak je met poedersuiker, cacao en melk en wit maak je met melk en poedersuiker. Eventueel kan je nog wat vanille extract toevoegen. Je kan elke soort strooisels die je zou willen kunnen gebruiken.

Zolang het bakje schoon blijft kan je die hergebruiken.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?