Eerste keer naar Japan: interview met Kimberley de Bray

In juli deed ik een oproep aan de lezers van AVO Blog die naar Japan zijn geweest, om te praten over hun allereerste reis. Van sommigen is het even geleden, voor de ander is het zeer recentelijk. Wat waren de precieze redenen om op reis naar Japan te gaan en wat viel op? Uiteindelijk ontving ik een aantal aanmeldingen, waaronder die van Kimberly de Bray. Zij ging samen met haar vriend voor het eerst naar Japan op een zeer speciale datum.

AVO Blog: Laten we beginnen met het belangrijkste: wanneer, hoe lang, en met wie ging jij voor het eerst naar Japan?
Kimberley: De reis was van 18 augustus 2016 tot 4 september 2016, in totaal voor 16 dagen. Ik ging samen met mijn vriend Tom! Op 18 augustus was ik jarig en daarnaast waren we 5 jaar samen, dus was een geweldige dag om op vakantie te gaan!!

AVO Blog: Hoe heb je je voorbereid op je reis naar Japan?
Kimberley: Ik heb veel op internet opgezocht, en op YouTube filmpjes gekeken voor wat we wilden doen en zien. Daarnaast heb ik veel lijsten gemaakt en screenshots van Google Maps opgeslagen voor de weg, apps gedownload voor de metro en trein in Japan, en nog wat andere apps die ons handig leken!

AVO Blog: Wat heeft jou doen besluiten om naar Japan te gaan? Wat was de aantrekkingskracht?
Kimberley: Ik wilde er altijd al heen! Ik vind het een ongelofelijk mooi en interessant land, ik luister zo goed als alleen maar Japanse muziek, en die dag (de 18de) leek ons een goed moment om dan eindelijk onze droom te laten uitkomen!

AVO Blog: Nadat je aangekomen was in Japan: wat was jouw eerste indruk?
Kimberley: Hoe schoon het was en georganiseerd! Toen we in de rij stonden bij de douane om de paspoorten te controleren, stond er een oudere Japanse man die de rij in de gaten hield, maar ik moest wel erg lachen om hem want hij was super druk met de rij, rende van links naar rechts om al die toeristen naar de balie’s te sturen. Maar vond Narita (vliegveld) eigelijk ook best ouderwets vergeleken met bijvoorbeeld Schiphol.

AVO Blog: Koos je voor een hotel, hostel, guesthouse, ryokan of een andere slaapplek; waarom koos je hier specifiek voor en hoe heb je het ervaren?
Kimberley: We hadden een Airbnb gehuurd! Wij houden er niet van om met andere mensen een woonruimte te delen, daarom reizen we ook niet met een groep Het is veel leuker om gewoon met ze tweeën. Hotels vind ik te duur. En dit was perfect, een appartementje voor onszelf!

AVO Blog: Wat deed je om van je jetlag af te komen? Of juist deze te voorkomen?
Kimberley: Niks eigelijk. We kwamen om half 9 ’s ochtends aan op Narita zijn meteen door gegaan naar het appartement, onze spullen uitgepakt en meteen naar buiten om dingen te gaan doen. En dan gewoon ’s avonds gaan slapen, om dan s ochtends op tijd op te gaan staan.

AVO Blog: Heb je tijdens jouw eerste reis in Japan gekozen om een route af te gaan of bleef je op één plek? En waarom?
Kimberley: We hadden opgezocht wat voor winkels en shrines we wilden zien in Tokyo. We zijn in Tokyo gebleven, en gingen naar Shinjuku, Shibuya, Odaiba, Harajuku enzovoortz.

AVO Blog:Hoe zat het budget-wise: Had je vooraf een budget en heb je je daar aan kunnen houden?
Kimberley: We hadden veel gespaard, al het geld op de rekening was het budget. En er is wel nog geld overgebleven, hahaha.

AVO Blog: Wat viel je het meeste op tijdens je reis?
Kimberley: Dat de toeristen in Japan onzettend vervelend zijn. De Japanners ontzettend vriendelijk! Ook dat het super schoon is! De metro’s en treinen zijn stipt op tijd rijden! En dat zelfs in Disneyland geen papiertje op de grond ligt!

AVO Blog: Wat is jouw beste herinnering aan jouw eerste reis naar Japan?
Kimberley: Veel eigelijk! Alles was super! We werden verliefd op Genki Sushi en Coco Curry House. Disneyland Tokyo was geweldig!! Ik ben groot Disney fan, dus ik ben bij alle Disney store’s geweest in Tokyo, en ik ben naar Disneyland en Disney sea geweest. Pokemon Centers’s waren ook leuk om te zien! De Daiso was 1 van mijn favorieten: zoveel leuke spullen!

AVO Blog: Was er iets wat je (enorm) tegenviel aan Japan?
Kimberley: Eigelijk niet nee.

AVO Blog: Had je een beetje het idee dat jouw eerste bezoek aan Japan voor een cultuurschok heeft gezorgd bij jezelf, ondanks de kennis die je al had van Japan en de voorbereidingen die je hebt gedaan voor je reis? (Denk je dat je je goed had voorbereid op je reis?)
Kimberley: Nee, eigelijk niet we waren goed voorbereid toen we erheen gingen.

AVO Blog: Welke plek is volgens jou dè locatie die iedereen moet bezoeken en waarom?
Kimberley: De Shibuya Crossing is erg indrukwekkend!! Shrines en tempels zijn erg mooi! En Disneyland als je een Disney fan bent. En de Pokemon center’s als je Pokemon fan bent.

AVO Blog: Welke tip(s) wil je aan iedereen meegeven die nog op vakantie zou willen gaan naar Japan en nog nooit naar dit land geweest zijn?
Kimberley: Bereid je goed voor!! Google over de gewoontes van Japanners, zoals niet bellen in de metro., geen foto’s en filmpjes maken van Japanners in de metro. Zoek thuis al je routes op van je verblijf naar de winkels, parken, Shrines, of waar je heen wilt! Scheelt je een hoop gedoe.

AVO Blog: Hoe vond je het om weer thuis te komen na je eerste reis naar Japan?
Kimberley: Vreselijk!! Ik miste Japan enorm, en nog steeds trouwens. Je kunt zeggen dat ik eigelijk heimwee heb naar Japan. KLM vliegtuigen maken mij verdrietig. En als ik op Facebook dingen voorbij zie komen over Japan of over eten, dan baal ik ontzettend dat ik dat mis terwijl ik hier in dit land zit.

AVO Blog: Wat mis je het ergste nu je weer terug bent uit Japan?
Kimberley: De winkels, het eten, de mensen, en de sfeer.

AVO Blog: Ben je nog van plan terug te gaan naar Japan?
Kimberley:  Ik ben dit jaar van 29 maart tot 14 april geweest, en had toen de afspraak met mijn vriend gemaakt niet meer op vakantie te gaan tot we een huisje hebben samen. Jammer genoeg gaat dat zo traag. Heb spijt als elke haar op mijn hoofd dat we die afspraak hebben gemaakt. Ik mis Tokyo echt mega erg. De winkels, het eten, de sfeer.. echt alles.

Ik dank Kimberley voor haar tijd om de vragen te beantwoorden. Ze heeft een eigen Facebookpagina gemaakt waar ze al haar foto’s die ze gemaakt heeft in Japan – waaronder de foto’s die in dit artikel staan – heeft gedeeld: Kawaii Kimmy.

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?