Manga & Cosplay Festival 2017: Momiji Edition

This post is also available in: English

In het weekend van 2 en 3 september is het tijd voor de herfsteditie van het welbekende Manga & Cosplay Festival in de Japanse Tuin van Hasselt. Zoals bij elke editie mogen er diverse activiteiten verwacht worden, zoals een taiko-optreden, welke vervolgd wordt met een heuze taiko workshop, maar ook de cosplaywedstrijd waarbij cosplayers op een 10 meter lange catwalk hun kostuums kunnen tonen, de CosplayCloud groepsfoto, en natuurlijk veel meer.

Beide dagen starten om 10.00 uur en zal eindigen om 17.00 uur. Er zullen diverse stands te vinden zijn waarbij je Japans eten en drinken kunt halen, maar ook in contact kunt komen met de Cosplay community en kun je deelnemen aan diverse workshops. Om 14.30 uur zal Hannah van den Borne muziek in connectie met anime op een klassieke manier ten gehore brengen. Het totale en actuele programma is te vinden op de website.

De Japanse Tuin in Hasselt is een grote tuin en zeer geschikt voor een wandeling en om fotoshoots te doen. Voor diegene die nog niet bekend is met de Japanse popcultuur is dit een laagdrempelig evenement om in contact te komen hiermee.

Om de tuin binnen te komen kost het je € 5,00, de afgelopen jaren was het geval dat je gratis toegang hebt mits je in cosplay de tuin betreedt. Meer informatie over de prijzen en bereikbaarheid is te vinden op deze pagina.

Bron: Japans Tuin Hasselt

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?