Product Review: Popin Cookin – Okosama Lunch

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Popin Cookin – Okosama Lunch – Erg Uitgebreid
Prijs: ± €6
Extra benodigdheden: Glas, Water, Schaar, Plakband, Satéprikkers, Optioneel: (Scherp) Mes(je), Keukenrol: om de mal tussendoor schoon te maken.

Voor de meeste Popin Cookin kits kan je hier de Engelse instructies vinden.

Met deze kit maak je een schattige kinderlunch, zo maak je gehaktballetjes, friet, een garnaaltje, een omeletje en rijst met kip. Uit de verpakking knip je ook nog twee vlaggetjes, die je op satéprikkers bevestigd om in de rijst met kip te steken, en een bord om alles op te leggen. Het knip en plak werk kost maximaal 5 minuten. In totaal ben ik ongeveer een half uurtje bezig geweest met het maken van deze set.

De kit is makkelijk om te maken, het kost wel wat tijd, maar de vele onderdelen zijn zeker leuk om te maken.

Het eindproduct ziet er schattig uit, zolang je de tijd neemt om alles netjes te doen. Zoals te zien op de foto lijkt het geheel redelijk op de lunch op de verpakking, de kleuren zien er alleen wat anders uit, zo is de omelet doorzichtiger.

Deze set bevat een hoop sterk ruikende poeders, maar laat je er niet door afschrikken: de vele snoepjes smaken niet zo sterk als ze ruiken. Ze zijn ook een stuk minder zoet dan je verwacht als je de poeders ruikt.

De omelet rook naar bananen snoepjes, maar smaakte gek genoeg meer naar citroen. De gele en groene balletjes die hierin zaten, en omheen lagen, smaakte een beetje naar banaan en waren minder hard om door te bijten dan ik verwacht had.

Het garnaaltje rook bij het mixen een beetje naar mandarijn of sinaasappel, maar had uiteindelijk een soort van kauwgom smaak met een hint van mandarijn. Het knettersnoep wat om het garnaaltje heen zat gaf weinig smaak, maar wel veel geknetter in je mond. Tijdens het ‘frituren’ klonk het ook echt alsof je aan het frituren was, dit is wel een heel leuk detail!

De rijst met kip vond ik niet lekker zelf, deze had een wat rare textuur. De geur van het poeder leek weer op bananen snoepjes, maar het smaakte een beetje naar citroen. Er zat ook een beetje een rare nasmaak aan, ook al had dit snoepje niet echt een hele duidelijke smaak.

De ketchup, die over de gehaktballetjes en het omelet ging, rook sterk naar aardbeien kauwgom. De smaak was echter veel lekkerder, het deed me denken aan aardbeienveters maar dan vloeibaar. Helaas proefde je weinig van de ketchup als je de gehaktballetjes at, de chocolade smaak hiervan was overheersender en ook lekker.

Als laatste: de patatjes. Die smaakte naar een beetje zure appel snoepjes. Zoals de zure appel-ringen van Haribo. Deze vond ik erg lekker.

Een set vol verschillende smaken en geuren dus.

TIPS: Als je de patatjes met een (scherp) mesje lossnijd komen ze er wat netter uit te zien.

Het is slim om, voordat je gaat ‘frituren’, de bakjes even schoon te spoelen en te drogen met keukenrol.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken zou je gelatine pudding kunnen gebruiken voor het omelet, de rijst met kip en het garnaaltje. Je zou deze ook van fondant kunnen maken of modelleer chocolade. Hier kan je de gehaktballetjes ook van maken. De ketchup kan je vervangen met aardbeien sap of jam en de groente bolletjes met suikerparels.

De vlaggetjes kan je uiteraard bewaren en hergebruiken.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?