Anime Herfst 2017: 10 titels om naar uit te kijken!

This post is also available in: English

De herfst komt er alweer aan, maar als je naar weer in ons koude kikkerlandje kijkt zou je denken dat het al lang herfst is. Ook met dit weer hoef je je niet te vervelen met deze 10 anime uit het komende seizoen waar wij ons in ieder geval op verheugen!

Sengoku Night Blood (戦刻ナイトブラッド)

Type: Anime
Studio: Onbekend
Genres: Fantasy, Historical, Romance
Gebaseerd op de gelijknamige smartphone game door Otomate, Marvelous and Kadokawa.

Start uitzending: Oktober 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Deze anime is gebaseerd op de recent uitgekomen Otome smartphone game ‘Sengoku Night Blood’, die helaas alleen in Japan uitgekomen is tot nu toe. Het speelt zich af tijdens Japan’s Sengoku periode. Er zijn weerwolf en vampier karakters in deze game en een vrouwelijk hoofdpersonage die romantische relaties met de mannelijke karakters kan krijgen, wat het een Otome game maakt.

Aangeraden door Yuki:
Van wat ik van deze game kon vinden bevat het mooie graphics. Aangezien ik gek ben van anime met een beetje romantiek erin en fantasie anime ook leuk vind denk ik dat dit zeker een anime is die ik ga kijken. Ik hoop dat de anime of voor één stel gaat of meerdere verhaallijn opties laat zien, zodat je alle versies te zien krijgt. Persoonlijk ben ik geen grote fan van de variant waar je steeds hints krijgen, en alle potentiële partners interesse tonen, maar er eigenlijk niets gebeurd.

Osomatsu-san 2 (おそ松さん 2)

Type: Anime
Studio: Studio Pierrot
Genres: Comedy, Parody

Start uitzending: Oktober 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Na het succesvolle eerste seizoen in de herfst van 2015, komt de identieke zesling Matsuno terug om te grappen en te grollen. De voorganger van deze animeserie is Osomatsu-kun, welke weer gebasseerd is op de gelijknamige manga die liep van 1962 tot 1988. In principe zou je Osomatsu-san als een spinoff kunnen zien, gezien deze was gemaakt om de 80ste verjaardag van de, in 2008 overleden, mangaka Fujio Akatsuka te vieren. De Matsuno broertjes zijn nu in de 20, wonen nog steeds thuis, studeren niet, hebben geen vriendin, hebben geen zin om te werken en als ze solliciteren slagen ze er niet in. Ze maken bizarre avonturen en uitdagingen mee en in principe is er geen echte rode draad in te vinden.

Aangeraden door Fran:
Het eerste seizoen was een perfecte anime om door de lange donkere dagen heen te komen. De humor is misschien niet altijd even goed te begrijpen, maar de avonturen van de Matsuno broertjes zijn soms zo belachelijk dat je er wel om moet lachen. Toen ik vorig jaar in Japan was, was de anime zeker al een half jaar niet meer te zien, maar alle anime gerelateerde winkels stonden vol met Osomatsu-san merchandise. Je ontkwam er in principe niet aan en dat was best wel grappig om mee te maken. Juist omdat ik er met warme gevoelens terugdenk aan de eerste Osomatsu-san serie, kijk ik met smart uit naar deel 2!

Gintama (Shinsaku) (銀魂)

Type: Anime
Studio: Bandai Namco Pictures
Genres: Action, Comedy, Historical, Parody, Samurai, Sci-Fi, Shounen

Start uitzending: Oktober 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Gintama neemt plaats tijdens de samurai periode alleen is het een stuk anders dan je zou denken. De Amanto, ook wel bekend als aliens voor ons, zijn de aarde binnengevallen met het resultaat dat zwaarden verbannen zijn geworden. Er zijn echter nog steeds mensen die het leven als een samurai niet kunnen opgeven, een van deze personen is Gintoki de main character. Gintoki is de eigenaar van een manusje-van-alles bedrijf en samen met Shinpachi, Kagura en hun grote hond, Sadaharu, nemen ze verschillende taken aan wat leidt tot grote avonturen.

Aangeraden door Kuro:
Ik weet totaal niks over dit seizoen, maar voor iemand die alle seizoenen van Gintama tot nu toe heeft gezien kan ik wel ongeveer raden wat ze ons zullen brengen met dit seizoen. Als ik eerlijk mag zijn dacht ik in eerste instantie dat Gintama je standaard shounen anime zou zijn, ik zat echt fout! Gintama is meer dan gewoon je willekeurige shounen anime en een van de reden is de humor die erin zit. Deze serie is hilarisch met al zijn grappen, de scherts tussen karakters en soms zelfs grappen over de anime zelf waardoor een 4e muur word gebroken. Begrijp me niet verkeerd, Gintama is niet alleen een goede serie vanwege zijn unieke vorm van humor maar ook zijn actie! Wanneer er een vecht scene begint word alles heel snel serieus en de scene zal je niet teleurstellen. Het feit dat Gintama beiden humor en stoere actie scenes heeft is wat ik zo leuk vind aan deze serie en waarom ik hem aanraad aan mensen die van comedy en/of actie anime houden!

Inuyashiki (いぬやしき)

Type: Anime
Studio: MAPPA
Genres:  Drama, Sci-Fi, Seinen
Gebaseerd op de gelijknamige manga door Hiroya Oku.

Start uitzending: Oktober 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Het verhaal gaat over Ichiro Inuyashiki, een vriendelijke man van nog geen 60 jaar oud. Hij heeft best wel een treurig en saai leven, familieleden die niks om hem geven en hij krijgt te horen dat hij nog maar een aantal maanden te leven heeft.  Op een dag is hij in een park en wordt hij, en een tiener die op dat moment ook op de verkeerde plaats was, gedood door een crash landing van aliens. Zijn lichaam wordt vervangen door een mechanisch lichaam, vanaf dit moment is hij een cyborg. De tiener, Hiro Shishigami, ondergaat hetzelfde lot. Beide gaan ze er op een eigen manier om met hun nieuw gegeven leven, wat uiteindelijk gaat botsen.

Mangaka Hiroya Oku is misschien voor velen beter bekend als de maker van GANTZ, Inuyashiki (niet te verwarren met Inuyasha) is zijn passie project die ontstaan is bij het afronden van GANTZ. Van de manga kwamen er tien volumes uit, bestaande uit 85 hoofdstukken, waarvan de laatste afgelopen juli uitkwam. Daarmee was een reeks afgerond die een van de jury selecties was van de manga divisie tijdens de 18de editie van de Japan Media Arts Festival Awards, maar ook kandidaat om de prijs te winnen voor Best Comic tijdens de 44de editie van Angoulême International Comics Festival dit jaar. De studio, MAPPA, zit achter de recente hits als Yuri!!! on Ice en Zankyou no Terror.

Aangeraden door Fran:
De teaser geeft eerder het idee dat de nadruk vooral wordt gelegd op robots, maar na het lezen van het plot, krijg ik ook het idee dat er ook veel meer diepte voorkomt in de manga. Het komt zeker niet direct over als een verhaal die je in elke manga tegenkomt. Ik ben benieuwd hoe dat uit zal komen in de anime en in hoeverre er censuur is (gezien er toch wel wat geweld en meer in voorkomt), maar ik moet zeggen dat de computer graphics (CG) in de teaser zeer aantrekkelijk is.

Osake wa Fuufu ni Natte kara (お酒は夫婦になってから)

Type: Anime
Studio: Creators in Pack
Genres: Slice of Life, Comedy, Romance
Gebaseerd op de gelijknamige webmanga door Cristal na Yousuke.

Start uitzending: Oktober 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Een comedy over een vrouw, Chisato Mizusawa, en haar man Sora. Chisato houd ervan om alcohol te drinken, een geheim dat alleen haar liefdevolle, cocktail schenkende, man weet. Naast haar geheim is ze op zichzelf, maar een goede assistent manager in haar bedrijf.

Aangraden door Yuki:
De stijl spreekt me aan en ik denk dat er zeker potentie is voor grappige momenten in deze serie, ook al moet ik toegeven dat ik geen grote fan ben van alcohol, dus herkenbaar zal t voor mij niet zijn.

Ousama Game The Animation (王様ゲーム The Animation)

Type: Anime
Studio: Seven
Genres: Drama, Horror, Mystery, Supernatural, School
Gebaseerd op de manga van Nobuaki Kanazawa (verhaal) en Hitori Renda (art).

Start uitzending: Oktober 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Ousama Game, oftewel King’s Game, gaat over een high school klas, bestaande uit 32 studenten, die allen een vreemd bericht op hun telefoon ontvangen. Het verwelkomt hen bij de Ousama Game, waarbij ze bepaalde taken moeten uitvoeren in 24 uur. In het begin neemt niemand het serieus, maar naarmate de taken uit de hand lopen, zullen de studenten leren dat er doden zullen vallen als er gefaald wordt. Hoe loopt dit af en wie gaat het allemaal overleven? Naast de manga Ousama Game, welke liep van 2010 tot 2012, kwam er een vervolg uit getiteld Ousama Game: Shuukyoku, welke liep van 2012 tot 2014.

Aangeraden door Fran:
Het verhaal geeft mij een vibe van de televisie serie 24 tot aan de films Battle Royale. Ik was niet bekend met de manga, en bij het lezen van het verhaal over de anime raakte ik geinteresseerd, gezien ik sowieso wel van de horror en mysterie ben, van bloed en gore ben ik niet vies van! En als ik de manga reviews her en der mag geloven, is dit zeker te verwachten in de anime! Extra weetje: het openingslied is FEED THE FIRE van de band coldrain!

Mahoutsukai no Yome (魔法使いの嫁)

Type: Anime
Studio: Wit Studio
Genres: Fantasy, Magic, Shounen, Slice of Life
Gebaseerd op de gelijknamige lopende manga door Kore Yamazaki.

Start uitzending: 7 Oktober 2017
Aantal afleveringen: Onbekend

Slechts 16 jaar oud, maar nu al heeft Hatori Chise een lastig leven. Geen hoop, geen familie, maar een toevallige ontmoeting brengt daar verandering in. Op het moment dat zij hulp nodig heeft verschijnt er een magiër voor haar en hij bied haar een kans die ze niet kan laten liggen. Hij koopt haar van slavendrijvers en zo begint haar nieuwe leven als zijn leerling en toekomstige vrouw. Zal haar leven gevuld zijn met rust en licht of zal Elias haar alleen dieper in de duisternis laten verdwijnen?

Aangeraden door Yuki:
Alhoewel de eerste drie afleveringen al te zien waren op 2 Juli, voor de bezoekers van Anime Expo, komt deze serie officieel uit in oktober en dus de herfst. Elias, de magiër, heeft een uniek ontwerp en de trieste achtergrond van Hatori Chise zorgt, denk ik, wel voor een interessant verhaal. Ik ben eigenlijk erg benieuwd ook of er stiekem toch nog een beetje romantiek in voor gaat komen.

Deze serie is het vervolg van de OVA serie Mahoutsukai no Yome: Hoshi Matsu Hito.

Net-juu no Susume (ネト充のススメ)

Type: Anime
Studio: Signal. MD
Genres: Comedy, Game
Gebaseerd op de gelijknamige lopende webmanga door Rin Kukuyou.

Start uitzending: 10 Oktober 2017
Aantal afleveringen: 10

Net-juu no Susume (Recommendation of the Wonderful Virtual Life) gaat over de 30-jarige Moriko Morioka die niet werkt of naar school gaat (NEET). ze komt terecht in een net game of netoge. In deze wereld begint ze haar nieuwe leven als een frisse en knappe karakter genaamd Hayashi. Als ze begint met het spelen van de game, komt ze de karakter Lily tegen die haar wil helpen. In de echte wereld wacht Moriko een ontmoeting met een goed uitziende man, blond en blauwe ogen, die werkzaam is bij een elite bedrijf.

Naast de serie van 10 afleveringen, zal er ook een special zijn die mee komt met de BD box set van de serie. Deze komt op 8 december uit.

Aangeraden door Fran:
Ik ben geïnteresseerd in de anime om diverse redenen. De leeftijd van de vrouwelijke hoofdkarakter is 30, en dat is meer richting mijn leeftijd dan wat ik normaliter tegenkom bij de animeseries met schoolgaande tieners en jong-twintigers. Het verhaal zal misschien best wel voorspelbaar zijn – ik ben niet bekend met de manga – maar hoe het is opgezet maakt het wel interessant om ernaar te kijken. Verder is de lijst van stemacteuren zeer interessant, de vrouwelijke hoofdkarakter Moriko Morioka mag de stem van Mamiko Noto lenen. We kennen haar stem van onder andere Alex Benedetto in Gangsta., Ai Enma in Jigoku Shoujo, en Sawako Kuronuma in Kimi ni Todoke. Voor de stem van Yuuta Sakurai is gekozen voor Takahiro Sakurai, die onder andere de stem leent aan Osomatsu Matsuno in Osomatsu-san, Ruki Mukami in Diabolik Lovers en Misaki Takahashi in Junjou Romantica, om een aantal op te noemen. En dan heb ik de rest van de stemacteuren nog niet eens kunnen opnoemen!

Dance with Devils: Fortuna (Dance with Devils -Fortuna-)

Type: Film
Studio: Brain’s Base
Genres: Reverse harem, Romance, Supernatural, Shoujo, Musical

Start uitzending: 4 November 2017

Mocht je de voorganger, de animeserie Dance with Devils, gezien hebben in 2015, dan weet je wat er je te wachten staat: een reverse harem bestaande uit knappe duivels rondom de scholiere Ritsuka Tachibana met hier en daar (onverwachte) zangstukken om de anime tenenkrommend te maken, of juist superfijn voor de musicalliefhebbers onder ons. Maar in tegenstelling tot de hoofdpersoon in de anime Diabolik Lovers (beide titels zijn een game van maker Rejet), is Ritsuka niet een hopeloos meisje die alles over zich heen laat komen alsof ze een te makkelijk prooi is. Ze is erg geliefd door de duivels, maar dat is uiteindelijk om een reden, en we komen er gauw achter dat zij niet de enige zijn die interesse hebben in Ritsuka. De animeserie eindigde na wat spanning, sensatie en hier en daar een theelepel verwarring, er was zelfs een serieus gevecht tussen de duivels en vampiers, en gaf het idee dat er nog wat aan zat te komen. Twee jaar later is er dan de film die in Japanse bioscopen vanaf 4 november te zien zal zijn.

Aangeraden door Fran:
De animeserie Dance with Devils is dan niet meteen de beste serie ooit gemaakt, maar het is zeker vermakelijk. Ondanks dat ik op moment van schrijven niet precies weet wat te verwachten valt van deze film – misschien wordt het verhaal verder gegaan of wordt nog even dunnetjes de animeserie overgedaan – ben ik wel benieuwd naar wat men in de twee uur is gaan stoppen. Het is afwachten of de film legaal te zien zal zijn voor de fans buiten Japan.

Haikara-san ga Tooru Movie 1: Benio, Hana no 17-sai (劇場版 はいからさんが通る 前編 ~紅緒、花の17歳~)

Type: Film
Studio: Nippon Animation
Genres: Comedy, Historical, Romance, Shoujo
Gebaseerd op de manga ‘Haikara-san ga Tooru’ door Waki Yamamoto.

Start uitzending: 11 November 2017

Het is de Taisho periode en na het verliezen van haar moeder op een hele jonge leeftijd word tomboy Benio ‘Haikara-san’ Hanamura opgevoed door haar vader, die een hoge rank in het Japanse leger had. Anders dan andere vrouwen leert zij kendo, drinkt ze sake en kleed ze zich op een buitenlandse en Westerse manier in plaats van in een traditionele kimono. Ze prefereert literatuur over klusjes en haat het idee van huwelijkspolitiek. Zij geloofd in het recht van vrouwen om te trouwen voor liefde en om een carrière te hebben.

Aangeraden door Yuki:
De anime speelt zich af in het verleden, in een tijd dat vrouwen nog geen echte stem hebben. Naast dat ik historische anime best interessant vind, zijn de omstandigheden ook interessant. Aangezien Haikara-san totaal niet een traditionele Japanse vrouw is lijkt het me interessant om haar liefdesverhaal te zien ontwikkelen. Daarnaast zal het vast voor grappige momenten zorgen dat ze zo niet typisch is.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?