MV Review: INSHOW-HA – Lemon

This post is also available in: English

INSHOW-HA (印象派, staat voor impressionisten) is actief sinds 2009 in Osaka, en bestaat uit MICA en MIU. In het dagelijks leven werken ze op een kantoor, in hun vrije tijd maken ze muziek. Het zal dan waarschijnlijk ook door het werk zijn waardoor de dames weinig liveshows in Japan hebben. De muziek viel op door kritische muziekfans, ondanks het feit dat ze maar weinig optredens hebben in een jaar.

De afgelopen jaren heeft de act al diverse unieke en originele muziekvideo’s uitgebracht die hun muziek goed begeleiden. De naam die van INSHOW-HA heeft gemaakt de afgelopen jaren is dan ook innovatief en genre-uitbreidend.

Lemon (檸檬 [le:mon]) is de allernieuwste muziekvideo van de unit, waarbij de nadruk wordt gelegd op het fruit en de kleur geel die verwerkt is diverse voorwerpen. De track staat op het eerste album 印象派は君に問いかける (Inshow-ha wa kimi ni toikakeru) die op 4 oktober uit zal komen, ter promotie kwam de digitale versie van Lemon uit via SPACE SHOWER MUSIC / DARKSIDE OF THE VOLCANIC GIRLS eind augustus.

De twee dames bevinden zich in Kyoto en laten op artistieke wijze bepaalde bekende delen van de stad zien. De beelden gaan snel, en soms is het moet je snel zijn om te verwerken wat je precies ziet. Het past goed bij de track, gezien deze upbeat en zeer dansbaar is. Lemon daagt je uit om mee te zingen, vooral bij de Engelstalige stukken. Daarbij is het liedje ook duidelijk een oorwurm, de melodieën in de track zijn simpel en daarom makkelijk te onthouden. Lemon is zeker geschikt om achter elkaar te blijven luisteren totdat je niet meer kan. De muziekvideo is zeer inspirerend waardoor je de video opnieuw wil blijven bekijken.

Score: 80/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?