Tentoonstelling COOL JAPAN verlengd tot en met 29 oktober 2017

De tentoonstelling COOL JAPAN in Museum Volkenkunde wordt wegens succes verlengd: nog tot en met 29 oktober kunnen fans en nieuwkomers, jong en oud van deze tentoonstelling genieten.

Inmiddels bezochten al meer dan 90.000 bezoekers mensen deze tentoonstelling over de populariteit van hedendaagse Japan en hoe dit in de geschiedenis is geworteld. Naast historische topstukken uit de wereldberoemde Japancollectie vind je er hedendaagse kunst en cute fashion uit de straten van Tokyo en ook samoerai, robots, Hello Kitty en Pokémon ontbreken niet.

Voor Museum Volkenkunde is dit genoeg redenen om het te vieren met onder andere het Manga Weekend op 23 en 24 september. Bezoekers worden meegenomen in een wereld vol manga: onder andere door workshops waarin je verschillende manga-stijlen leert tekenen, demonstraties van een stemacteur, laat je eigen manga-portret tekenen, volg speciale rondleidingen door de tentoonstelling en nog veel meer.

Zaterdagavond 23 september is er bovendien een speciale filmvertoning, buiten in de museumtuin zie je om 21:30 uur vanuit een zitzak de indrukwekkende anime-film Summer Wars. Deze hitfilm vertelt het verhaal van de jonge scholier die de virtuele en echte wereld moet zien te redden van een enorme catastrofe. Kruip in de zitzak en geniet in de buitenlucht van deze film.

Weten wat je kunt verwachten van de tentoostelling COOL JAPAN? Bekijk dan het verslag.

Bron: Museum Volkenkunde

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?