MV Review: FOXPILL CULT – CULTIZM

This post is also available in: English

Nadat FOXPILL CULT afscheid moest nemen van bandlid Pueru, is de band terug, zoals toegezegd in de vorige muziekvideo LAST WONDER, met een nieuwe release, namelijk de tweede single NOU!. Om deze release te promoten kwam de Post New Wave band met een muziekvideo van de track CULTIZM.

Inmiddels heeft de band de hulp ingeroepen van de bassiste Mumu Harawata (ook actief in iolite lips) die meteen ook te zien is in de muziekvideo. Supportbandlid of niet, je komt gewoon luid en duidelijk in de muziekvideo voor van FOXPILL CULT.

Zoals we gewend zijn van FOXPILL CULT zit de video vol met haast verborgen elementen die na een keer knipperen met je ogen verdwenen zijn. Het zorgt ervoor dat de video meerdere malen bekeken moet worden om te zien wat er nu echt gemist wordt. Het gaat soms zo snel, dat de video toch echt een aantal keren stilgezet moet worden. Deze elementen ondersteunen het artistieke wat FOXPILL CULT in elke video lijkt uit te dragen, hand-in-hand met bizarre elementen waarbij je hoogstwaarschijnlijk vraagtekens achter zet. Want wie is nu die muzikant die zich voordeed als pervert en waarom moeten we die vermoorden?

Laten we een stap terug nemen naar het begin van de muziekvideo waarbij iemand door een gat kijkt uit nieuwsgierigheid, en uiteindelijk wordt blootgesteld door allerlei vreemde praktijken die misschien wel toebehoren aan een cult. De elementen die in de video zijn toegevoegd zijn natuurlijk gekkigheden die we gewend mogen zijn van FOXPILL CULT als band, maar misschien niet voor diegene die voor het eerst een kijkje neemt.

En misschien is de kijker van deze muziekvideo ook erg nieuw met de groep en zal deze voor het eerst blootgesteld worden aan alle gekkigheden die FOXPILL CULT te bieden heeft, als band om fan van te zijn of juist als cult. Maar onthou; dit is een advertentie.

CULTIZM als liedje heeft een zeer catchy reffrein, maar in het algeheel geeft het lied op bepaalde momenten het drukke gevoel mee zonder dat het chaotisch wordt, alles in het liedje lijkt te kloppen. Het gitaarwerk komt hoe dan ook goed tot zijn recht, vooral aan het begin van de track, waarbij de twee gitaren stevig van start gaat, waarbij later een melodie wordt geïntroduceerd. De stem van Takaaki gaat – zoals we dat kennen van hem – alle kanten op; van melodieus met vibrato naar een rauwe stem. De muziekvideo zorgt ervoor dat je het liedje beter kunt begrijpen, terwijl de muziek met snelheid langs je heenraast. Tijd om deze reclamevideo nogmaals af te spelen!

Score: 80/100

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?