Phew op BOZAR Electronic Arts Festival 2017

This post is also available in: English

Voor de zesde keer zal de multidisciplinaire BOZAR Electronic Arts Festival (afgekort BEAF) zich afspelen in alle hoeken van BOZAR. Het festival is verspreid over een aantal dagen vanaf 14 september, en presenteert een brede kijk op electronic arts, op het snijvlak van kunst en technologie.

Een van de namen op de line-up is Phew. Hiromi Moritani (Phew) is een legendarische Japanse zangeres en componist. Ze is onlangs bekroond met respect voor het werk dat zij gedaan heeft in de afgelopen 40 jaar. Ze heeft samengewerkt met Can’s Jaki Liebezeit en Holger Czukay, legendarische krautrock producer Conny Plank, Ryuichi Sakamoto, Jah Wobble, Bill Laswell, Jim O’Rourke en The Boredoms, de creatie van diverse punk bands – ze begon haar carriere in de jaren 70 in de vorige eeuw als frontvrouw van de Osaka punkgroep Aunt Sally – en een oeuvre dat uitstrekt over diverse generaties, heeft Phew de naam van koningin van de avant-garde verdiend. Na een opname hiatus van 20 jaar, is ze teruggekomen met een gloednieuw album: Light Sleep. Phew zal 30 september optreden om 20.30 uur. Naast het optreden op dit festival, zal ze in Zwitserland een aantal optredens hebben.

Naast het optreden van Phew, mag je Oscar genomineerde en Golden Globe winnaar, composer van vele soundtracks, Jóhann Jóhannsson, verwachten. Ook namen als Ben Frost, William Basinki, Pantha Du Prince en Michela Pulusio staan op de line-up. Maar ook een werelddebuut van de groep Black rain, bestaande uit Stuart Argabright (Ike Yard), Zanias, Soren Roi en Otto Lindhol (Gizeh Records). BOZAR Electronic Arts Festival volledige line-up is te vinden op de website van BOZAR.

Het festival begint 14 september met een openingsavond, daarna is het festival draaiende op 16, 26, 28, 29 en 30 september. Een weekendpas voor 29 en 30 september kost je € 45,00, een festival pas voor alle dagen kost je € 70,00. Het openingsaavond is gratis te bezoeken. Mocht je alleen op 30 september het optreden van Phew willen bezoeken, dan kun je voor € 25,00 al naar binnen. Dan ben je een hele avond zoet met diverse optredens, waaronder die van Phew. Over het gehele festival zijn er tentoonstellingen en optredens gratis te bezoeken, meer informatie is te vinden op de website van BOZAR.

Een van de tentoonstellingen is “I’m Humanity” van Etsuko Yakushimaru, die een Grote Prijs voor Artistieke Exploratie heeft gewonnen.

BOZAR (Centre for Fine Arts) is te vinden aan de Ravensteinstraat 23 (Rue Ravenstein) in Brussel.

Bron: BOZAR via Charles

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?