Viencon Summer Festival aangekondigd: Cannonball Splash!

This post is also available in: English

Goed nieuws voor diegene die uitkeken naar Viencon, na het aflasten van de 2017-editie, heeft de organisatie aangekondigd in 2018 de allereerste editie van Viencon te organiseren. Het zal gaan om een Viencon Summer Festival en zal plaatsvinden in Center Parcs Limburgse Peel. De datum staat vast op het weekend van 31 augustus tot 3 september.

Oorsprong

De oorsprong van Viencon ligt bij een zwembadfeestje die een aantal jaren georganiseerd werd door de organisator Vien, vandaar ook de naam Viencon, op een afgelegen locatie met genodigde fotografen en cosplayers. Het feest bestond uit (cosplay) fotoshoots, relaxen, BBQ en een goede tijd hebben. Voor de grap werd dit weekend Viencon genoemd. Het was zo’n succes dat het idee uiteindelijk is uitgegroeid tot een groter evenement waarbij iedereem met interesse in cosplay en fotografie welkom is. Tijdens Viencon Summer Festival is er ook een Summer Market waar je terecht kunt voor diverse producten en projecten. Meer informatie over het evenement is te vinden op de social media en website van Viencon.

Afgelopen jaar werd aangekondigd dat de nieuwe conventie zou gaan plaatsvinden in september 2017, maar het werd afgelast doordat op een bepaald termijn een aantal doelstellingen niet behaald konden worden. Dit zorgde er niet voor dat de handdoek in de ring werd gegooid door de organisatie. Vien is Vietnamees voor compleet en blij, en volgens de organisator past dit perfect bij het concept van Viencon, waardoor er niet gekozen is voor een andere naam.

Bron: Viencon

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?