Hatsune Miku en Takeshi Ikeda op TodaysArt 2017

This post is also available in: English

Binnenkort is het weer tijd voor een nieuwe editie van TodaysArt in Den Haag. De 2017-editie zal plaatsvinden op diverse plekken in het centrum van Den Haag: Theater aan het Spui, Filmhuis Den Haag en de Koninklijke Schouwburg op 22 en 23 september. TodaysArt 2017 is de 13de editie van het festival.

TodaysArt is een internationale platform voor transdisciplinaire creativiteit en digitale cultuur. Het werkt als een netwerkorganisatie. Het programma zit vol met interessante optredens, panels, workshops en tentoonstellingen. Een aantal activiteiten zijn interessant voor diegene met interesse in Japan.

Hatsune Miku

Still be Here is de titel van het optreden en kijkt naar de meerdere geconstrueerde identiteiten van vocale synthesizer gevormde cyber-beroemdheid Hatsune Miku. Sinds haar lancering in Japan in 207, 10 jaar geleden, is Hatsune Miku de ultieme popster, die wereldwijd aanbeden wordt en in samenwerking is het een cyberberoemdheid met een groeiende gebruikersgemeenschap, met talloze stadion optredens als 3D hologram project en meer dan 100.000 liedjes wereldwijd gemaakt. Na het debuut van Still be here vorig jaar op CTM festival, zal het dit jaar op TodaysArt 2017 zijn Nederlandse première genieten.

Na het bedenken van een idee geinitieerd en geconceptualiseerd door kunstenaar Mari Matsutoya, Still be Here is collectief gecreëerd met muziekproducent Laurel Halo, bekroonde choreograaf en beeldende kunstenaar Darren Johnston / Array, virtuele kunstenaar LaTurbo Avedon en vervaardigd door digitale kunstenaar Martin Sulzer. Deze speciale uitvoering is geautoriseerd door Crypton Future Media, maar het is geen officiële Hatsune Miku show.

De show vindt plaats op beide dagen van TodaysArt in Theater aan het Spui, het begint om 22.30 uur. Als je alleen deze show wil zien, kun je een kaartje kopen voor dit optreden en die van Laurel Halo voor € 20,00.

Takeshi Ikeda

Ikeda haalt inspiratie uit experimentele muziek en hardcore punk rock. Hij vind de twee genres zeer gestructureerd en monotoon, zelfs saai. Hij noemt het eigenlijk “Boredom Music”. De kunstenaar verkent nieuwe manieren om ‘saaie’ composities te maken, aangezien hij het een belangrijke kwaliteit vindt van muziek, en leven. Voor de opgenomen uitvoering Fuck Everything (2017) begon de kunstenaar met het idee dat de “muziek te saai is om op te concentreren en de muziek zelfs individualistisch en afstandelijk is.”

Op TodaysAart 2017 kun je ook de video ‘666 or more malignant songs which should be forgotten immediately after they’re played’ bekijken, een hilarische aanpak van hardcore punk muziek, welke draait om het geluid van bijten in tomaten.

Tickets

Wil je TodaysArt voor een gehele dag bezoeken, dan kun je een Day Pass aanschaffen voor de vrijdag of zaterdag voor € 35,00, een Festival Pass kost je € 60,00. Als je helemaal uit will pakken en het festival will steunen, dan kun je een Festival Support Pass kopen voor € 100,00 en bijvoorbeeld je stoelen gereserveerd hebben bij de headlining shows en meer. Tickets kunnen hier gevonden worden.

Vrij van toegang

De kunsttentoonstellingen in de Koninklijke Schouwburg, Theater aan het Spui foyer en Filmhuis Den Haag zijn vrij te bezoeken. Hetzelfde geldt voor de panels, presentaties en praatjes in de Theater aan het Spui foyer. Wat betreft de workshops wordt er geadviseerd om van te voren je aan te melden door een mailtje te sturen met de titel van de workshop naar ln.tr1505951482asyad1505951482ot@po1505951482hskro1505951482w1505951482.

Bron: TodaysArt

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?