Product Review: Meiji – Apollo

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Meiji – Apollo – Simpel
Prijs: ± €6
Extra benodigdheden: Glas, Heet water, Schaar, Koelkast

Met deze kit maak je 7 schattige mini chocolade bergjes en 1 mini chocolade aardbei. Je krijgt er ook gekleurde balletjes bij, die je kunt gebruiken om de chocolaatjes te versieren. Als je de wachttijd voor het smelten van de chocolade en het hard worden van de chocolade niet meetelt ben je niet heel lang zoet met deze set, ik schat dat ik er maximaal 5 minuten mee bezig was.

De kit is makkelijk om te maken, zolang je chocolade goed smelt kan je leuke ontwerpen maken en dit kost niet veel moeite. Daarnaast duurt het niet lang voordat je van de chocolaatjes kan genieten!

Het eindproduct ziet er schattig uit, zorg wel dat je de chocolade goed smelt en niet te lang wacht tussendoor zodat deze niet al hard word terwijl je nog bezig bent. Zoals te zien op de foto lijken ze goed op de chocolade bergjes en aardbei op de verpakking. Het leukste is nog wel; je bent niet beperkt tot bepaalde patronen. Je kan elk patroon wat jou leuk lijkt maken.

De chocolade smaakt, zoals verwacht van Meiji chocolade, lekker. De witte chocolade smaakte niet zoals ik verwachtte naar witte chocolade, maar meer naar bijvoorbeeld de melk vulling van een liga milkbreak koekje. De melk chocolade smaakte iets anders dan ik van Nederlandse melk chocolade gewend ben, een iets mildere smaak, en deze had een lichte koffiesmaak, voor mijn gevoel. De roze chocolade rook al erg sterk toen ik de chocolade bergen aan het maken was, maar zeker niet vervelend. Deze smaakte niet echt specifiek naar aardbeien, het had ook framboos of bosvruchten moeten kunnen zijn.

De gekleurde balletjes smaakte naar suiker en waren redelijk hard, ik hou hier zelf niet erg van dus heb deze niet gebruikt in de chocolaatjes.

TIP: Op de doos zie je staan dat het water 50 graden Celsius zou moeten zijn, dit werkt op zich wel, maar als je rustig een aantal ontwerpen wil maken is je chocolade al snel weer hard. Als je iets warmer water gebruikt zal je chocolade wat langer vloeibaar zijn.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met heet water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Je kan de mal van deze set uiteraard hergebruiken voor meer chocolaatjes, maar je kan hier ook fondant of marsepein in vormen. De gekleurde balletjes kan je vervangen met bijvoorbeeld suikerparels. Voor deze mal heb je ongeveer 50 gram chocolade nodig, deze zou je eventueel zelfs nog kunnen kleuren met kleurstofpoeders of kleurstof op oliebasis.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?