Keiji Haino, Vampillia en VMO naar Le Guess Who? 2017

This post is also available in: English

De volledige line-up voor Le Guess Who? 2017 is bekend, en als we een kijkje nemen naar de lijst met 60 acts, zien we een aantal interessante namen!

Le Guess Who? is een evenement die plaats bied voor indie muziek in stijlen zoals noise rock, indie rock, jass en avant-garde. Het vindt jaarlijks plaats in Utrecht sinds 2007. Dit jaar vindt de 11de editie plaats van 9 tot en met 12 november.

Op de lijst staan de volgende Japanse acts genoteerd: Keiji Haino, Vampillia en VMO. Het Nederlandse publiek zou misschien al bekend zijn met Vampillia en VMO, gezien ze vorig jaar nog op State-X New Forms en Incubate te zien waren. Mocht deze twee namen je weinig zeggen, dan zal de naam Keiji Haino je misschien helemaal weinig zeggen. Tijd voor een introductie!

Keiji Haino

Muzikant zijn doet hij al 45 jaar, hij wordt de geluidstovenaar genoemd en heeft met zichzelf afgesproken nooit zichzelf te herhalen. Tot op deze dag heeft hij dat nooit gedaan, altijd de onbekende wegen belopen van noise experimentatie, avant-garde rock en DJ-en. Haino heeft onder andere samengewerkt met acts als Faust, Boris, Stephen O’Malley, Makigami Koichi, Ayuo, Merzbow, Oren Ambarchi, Jim O’Rourke, en velen anderen, maar heeft ook groepen gevormd met Vajra, Knead, Sanhedolin en meer. De muzikant is ook jaren onderscheidend gebleven in zijn levenstijl: hij heeft zijn hele carrière hetzelfde lange haar, zwarte kleding en zonnebril op, en is een strenge vegetariër die zijn hele leven alcohol, tabak en illegale drugs gebruikt.

Op de vrijdag van het festival zal hij zelf optreden, maar ook met Han Bennink, een jazz drummer en percussionist. Dat optreden zal donderdag plaatsvinden.

Vampillia

Vampillia startte in 2009, en heeft zich onder het genre Brutal Orchestra geplaatst. De combinatie van klassieke instrumenten, hevige gitaren en drums, samen met operasang en death metal grunts, waarbij de band de genres van drone, noise, doom en pop verkent, maakt het een interessant geheel. Vampillia is niet voor niets een live act, die je vanaf het begin tot eind weet te boeien.

De show van Vampillia op Le Guess Who? 2017 vindt plaats op de zaterdag.

VMO

De afkorting staat voor Violent Magic Orchestra die overweldigende electronica-geïnduceerde black metal samenvoegen met een interessante liveshow met stroboscopen, storende visuals en live dancers. De groep werd gestart in samenwerking met ex-Yello Swans Pete Swanson, en Franse componist Paul Régumbeau, aka Mondkopf, en bestaat verder uit een aantal bandleden van Vampillia. Deze unit staat erom bekend de meeste electriciteit te gebruiken, totale energiepeil staat op 4500 watts voor 56 amps.

De show van VMO op Le Guess Who? 2017 vindt plaats op de zaterdag.

Kaartjes voor het festival zijn nog steeds verkrijgbaar, van een pas voor 4 dagen voor € 130,00, tot aan dagpassen die verschillen van € 35,00 tot € 40,00.

Bron: Le Guess Who?

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?