10 dingen die je niet mag missen op TomoFair Nijmegen 2017

Aankomend weekend, op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober, is het weer tijd voor TomoFair in Nijmegen, een overdekte markt die zal plaatsvinden in de Jan Massinkhal.

Naast de markt zijn er een aantal activiteiten te doen, zodat je als bezoeker niet meteen naar huis hoeft na een rondje gelopen te hebben op de markt. Tijd voor een lijstje van 10 dingen die je niet mag missen tijdens de 2017-editie van TomoFair in Nijmegen.

1. Indoor markt

Dit is waar TomoFair om draait: een grote indoor Japan gerelateerde markt met diverse stands waar je je geld aan uit kunt geven. Meer dan 40 standhouders staan voor je klaar om hun goederen aan je te verkopen. Om een aantal namen te noemen: The Sushi Times, Special Edition, Runuri, EnChantalled, Animere en Uitgeverij Leeuwenhart.

2. Real Life Mario Kart

De organisatie achter TomoFair wilde dit jaar uitpakken door middel van een skelterbaan en deze om te toveren als een Real Live Mario Kart activiteit. Er zijn in totaal 4 skelters voor volwassenen, omgekleed als Mario Karts. Mocht je helemaal in stijl gecosplayed zijn, dan kun je er zo in. En anders heeft de organisatoe een bijpassend stukje outfit in bruikleen. Je kunt gratis karten, en zo vaak meedoen als je wil en kan.

3. Karaoke

Niet te missen op de Japan gerelateerde evenementen is de karaoke. In de lobby zal Performous staan en kun je je favoriete liedjes aanvragen om te zingen, alleen of met meerderen.

4. Cosplay Catwalk

Ben je op TomoFair te vinden in een cosplay outfit, dan kun je eventueel meedoen met de Cosplay Catwalk. Laat met trots zien aan het publiek welke cosplay outfit je aanhebt. Inschrijven voor de catwalk is niet nodig, je kunt je bij de start om 14.00 uur melden bij de catwalk bij het TomoTaste gedeelte.

5. Sumoworstelen

Geregeld terug te vinden op diverse Japan gerelateerde evenementen: hijs je in een sumoworstelaar pak en beuk de andere partij de sumo ring uit. Voor jezelf een grappige ervaring, doordat de pakken opgeblazen zijn, maar voor het publiek is het helemaal hilarisch om te zien. De activiteit vindt plaats op het terrein van TomoTaste, mits de weersomstandigheden goed zijn.

6. Budo demonstraties

Budovereniging Kendo Kai Higashi is sinds 1988 actief en biedt naast kendo diverse andere vormen van budo aan, zoals Jodo, Iaido en Katori Shinto Ryu Kenjutsu. Deze budodisciplines komen voort uit de samuraitraditie. Tijdens TomoFair zullen deze demonstraties gegeven worden, evenals dat je bij hun langs kunt bij de stand om een praatje te maken.

7. Dance Dance Revolution

Dance Dance Revolution (DDR) is in principe op elk Japan gerelateerd evenement te vinden. DDR wordt ook wel computerdansen genoemd; je staat op ene platform met pijlen en je moet de juiste pijl aantikken met je voet wanneer deze op het televisiescherm verschijnt. Je kunt beide dagen uitproberen hoe goed je bent in DDR.

8. eSport Gaming League

Tijdens TomoFair Nijmegen zal de aller eerste EGL Arena worden georganiseerd. EGL is een EGL Arena is een Pop-up format van de eSport Gaming League afgekort EGL. Tijdens een EGL Arena zullen we diverse toernooien georganiseerd worden dit kunnen offline als zowel online toernooien zijn zoals bijvoorbeeld Hearthstone: Heroes of Warcraft. Tijdens TomoFair Nijmegen zullen twee toernooien plaatsvinden, waaronder Naruto Ultimate Ninja Storm 4 en F1 2017 classic car time trial. De eSport Gaming League is op 21 augustus 2017 opgericht en is een onderdeel van gaming website In2Gaming.com.

9. TomoTaste

De naam TomoTaste is in dit artikel al een aantal keren voorbij gekomen, maar wat is het nu eigenlijk? TomoFair zelf zal binnen plaatsvinden, TomoTaste vindt buiten plaats. Daar kun je terecht voor diverse Japanse gerechten. Osaka Cooking, 2paradice, Poffernier en Stouthamer Horeca staan klaar om het eten klaar te maken. TomoTaste is vrij toegankelijk voor TomoFair bezoekers.

10. Cosplay Photobooth

Voor diegene die in cosplay zijn, is het natuurlijk leuk om een herinnering te laten maken bij de photobooth. Je kunt alleen op de gevoelige plaat gezet worden, of met je vriendengroep. De booth wordt bemand door Davy Vriens vanaf 11.00 uur.

Kaartjes voor TomoFair Nijmegen 2017 zijn nog steeds online te koop. Aan de deur zijn de kaartjes wel wat duurder.

Bron: TomoFair

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?