Japan Open Café met sprekers Margarita Winkel en Kenji Okano-Heijmans

This post is also available in: English

Op woensdag 27 september is er weer een nieuwe editie van Japan Open Café. Deze keer vindt het plaats in het Koorenhuis in Den Haag. De Leidse Alumni Kai “Van hier tot Tokyo” en de Nederlands-Japanse Vereniging (NJV) zitten achter het organiseren van het tweemaandelijkse Japan Open Café.

Tijdens de september editie van Japan Open Café zal er gefocust worden over de Japanse Keizerlijke Familie. Keizer Akihito’s plannen om af te treden heeft gezorgd voor vele discussies over de gehele wereld. Wat voor gevolgen op sociaal, politiek en economisch vlak zal dit krijgen? Zoals op elk Japan Open Café zullen twee sprekers diverse perspectieven bespreken over dit onderwerp.

Margarita Winkel

Margarita Winkel is een lector in het Leiden Institute of Area Studies (LIAS), die zich richt op Japan. Ze geeft les in culturele antropologie. Haar belanstelling ligt in de manier waarop populaire media interactie hebben met de veranderende levensstijlen en hoe deze media nieuwe ideeën en omstandigheden in de hedendaagse samenleving weerspiegelen. Ze zal haar perspectieven geven over de historische en sociale context van de abdikatie, en nog veel meer.

Kenji Okano-Heijmans

Kenji Okano-Heijmans is advocaat bij Buren N.V. en is verantwoordelijk voor de coördinatie van de juridische dienstverlening aan Japanse bedrijven op de Europese markt. Hij heeft gestudeerd aan de Waseda Universiteit in Tokyo, en heeft ook wetenschappelijke diploma’s van de Erasmus Universiteit en Universiteit Leiden. Hij zal praten over de juridische en constitutionele consequenties over de keizer die afstand gaat nemen van zijn troon.

Voor wie is het Japan Open Café?

Het Japan Open Café heet iedereen met een interesse in Japan welkom! Het doel is om op informele wijze een platform te creëren voor mensen die zakelijk of uit interesse met Japan bezig zijn, in wat voor vorm dan ook. De organisatie wil de mogelijkheid bieden om connecties op te doen, kennis te delen en ideeën te bespreken met mensen uit verschillende sectoren en uiteenlopende achtergronden.

Het Koorenhuis is te vinden aan de Prinsegracht 27, in het centrum van Den Haag. Japan Open Café start om 18.30 uur en zal tot 20.30 uur duren.

Bron: Japan Open Café

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?