Product Review: Popin Cookin – Colorful Ramune Land

This post is also available in: English

Recent heb ik een aantal Japanse Candy kits aangeschaft en deze zal ik dan ook gaan reviewen voor AVO. Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Popin Cookin – Colorful Ramune Land – Simpel
Prijs: ± €5
Extra benodigdheden: Glas, Water, Schaar, Optioneel: Bord om alles op te leggen

Voor de meeste Popin Cookin kits kan je hier de Engelse instructies vinden.

Met deze kit maak je van geel, roze en blauw poeder, en alle kleurcombinaties die je hiervan kan maken, schattige snoepjes. Er zijn verschillende mallen, in mijn kit zat een mal met een pinguïn, een ananas, een walvis, een boot, een schelp en een palmboom op een eilandje. In de vorige versie van deze kit gebruikte je een kruimelig poeder die je erg aan moest drukken en dan pas vormde, nu kan je het mengsel zelfs kneden. Dit maakt het makkelijker om de mal te vullen, daarnaast kwamen de vormen er bij deze vernieuwde versie veel beter uit. Ik hield ook nog wat extra over, waar je nog meer vormpjes van kan maken. In totaal ben ik ongeveer een half uur bezig geweest met dit pakket.

De kit is makkelijk te doen, alleen het precies invullen van de vorm met specifieke kleuren kan wat moeite kosten, maar je kan het ook heel simpel ‘inkleuren’.

Het eindproduct ziet er schattig uit, zolang je de ‘klei’ in de mal goed aandrukt. Zoals te zien op de foto lijken ze goed op de snoepjes op de verpakking. Het kost wat moeite om heel precies de kleuren erin te doen, maar het resultaat is dan ook wel erg leuk. Je kan zelf besluiten welke kleuren je gebruikt. Zolang die kleuren maar een combinatie van roze, blauw en geel.

Het gele snoep rook bij het mengen al duidelijk naar citroen en smaakte ook hiernaar. De roze had een duidelijke kersengeur, maar smaakte hier maar een klein beetje naar. Blauw rook naar kauwgom en smaakte hier ook een beetje naar, maar vooral naar citroen.

De textuur van de snoepjes is wat poederig, maar niet te droog. Wanneer je snoepjes eet met alle kleuren is de citroensmaak het meest overheersend.

TIPS: Als je heel precies te werk wilt gaan, vul dan de mal maar een heel klein beetje met de juiste kleuren. Op die manier is de bovenkant in ieder geval goed ingekleurd, daarna kan je het aanvullen met meer.

De balletjes ‘klei’ worden snel droog, dus wacht niet te lang na het mengen en kneden anders is het lastiger om ermee te werken.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep bij het schoonmaken van de mal.

Als je de mal wil hergebruiken zou je hier een kleine hoeveelheid fondant of marsepein in kunnen vormen. Je zou ook kauwbonbons, zoals Fruittella, kunnen kopen, deze iets zachter kunnen maken door ze heel kort in de magnetron te doen, en deze dan kneden en in de mal drukken. Op deze manier kan je snoepjes maken, maar ook versieringen voor op een taart of iets soortgelijks.

Eventueel zou je ook chocolade in de mal kunnen doen, maar dan moet de gesmolten chocolade wel goed afgekoeld zijn anders smelt de mal misschien.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?