Japan Festival 2017: Duik in de Japanse Cultuur

This post is also available in: English

Zondag 8 oktober zal Japan Festival plaatsvinden, wederom op het Stadsplein in Amstelveen. Ook dit jaar is de toegang tot dit evenement weer gratis.

Het idee achter Japan Festival is de band tussen Japan en Nederland verder te versterken en om deze reden kan je hier een blik werpen op verschillende aspecten van de Japanse cultuur. Er zijn workshops en optredens met een Japans tintje, leuk voor jong en oud. Zo vind je hier bijvoorbeeld martial arts demonstraties, verscheidenen muziek optredens en workshops in de Japanse taal, origami en kalligrafie. Ook zal er een workshop Ikebana, bloemschikken, gegeven worden. Japan Festival bied ook dit jaar weer een sushi workshop, aangeboden door het Okura Hotel, maar je hoeft niet mee te doen aan deze cursus om wat lekkere sushi te kunnen eten. Net als voorgaande jaren is er naast al de activiteiten en optredens Japans eten te vinden op Japan Festival. Takoyaki, taiyaki of sushi, er valt vast wel iets te vinden wat bij jou bevalt.

Jaarlijks evenement

Voorheen was Japan Festival een tweejaarlijks evenement, maar de organisatie hoopt hier een jaarlijks evenement van te maken, afhankelijk van het succes van deze editie. Japan Festival speelt zich altijd af in Amstelveen en was vorig jaar op 23 oktober. Het evenement zal van 12.00 tot 18.00 uur plaatsvinden in een grote tent op het Stadsplein, dus laat slecht weer je zeker niet weerhouden van een bezoekje aan Japan Festival!

Bron: Japan Festival

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?