Product Review: Heart – Oekaki Stick Chocolate

This post is also available in: English

Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Heart – Oekaki Stick Chocolate – Simpel
Prijs: ± €6
Extra benodigdheden: Schaar, Lepeltje, Koelkast, Magnetron*, Hittebestendig Bakje of Bekertje, Optioneel: Spuitzak of Boterhamzakje
* In plaats van de chocolade te smelten in de Magnetron heb ik het au bain-marie opgewarmd, met een hittebestendige glazen kom boven wat kokend water in een pannetje. Ik heb erin geroerd totdat al de chocolade gesmolten was en de kom toen eraf gehaald.

Met deze kit maak je een schattige chocolade lolly en een chocolaatje, waar je een patroon op maakt met blauwe, groene, roze en oranje chocolade balletjes. Dit is een vernieuwde versie van deze set. Het correct plaatsen van de chocolade balletjes kost het meeste tijd wanneer je een leuk patroon wil maken, maar zelfs dit kost slechts enkele minuten. Het smelten van de chocolade kost bijna geen tijd, daarna moet je helaas wel een uurtje wachten tot de chocolade goed hard is geworden in de koelkast en dan kan je gaan puzzelen.

Het nieuwe aan deze set zijn de nieuwe patroontjes die je erbij kan krijgen en de oranje chocolade balletjes, de vorige versie had alleen de blauwe, groene en roze chocolade balletjes.

De kit is erg makkelijk en je kan op een simpele manier een leuke chocolade lolly en een leuk chocolaatje  maken. Het was leuk om te maken, juist omdat je weinig moeite hoeft te doen voor een leuk resultaat.

Het eindproduct ziet er leuk uit, dat er nu met vier kleuren gewerkt word vind ik zeker een toevoeging, alhoewel nog meer altijd nog leuker zou zijn. De chocolade lolly en het chocolaatje zien eruit zoals ik verwacht had, kijkend naar de verpakking. De kleuren leken zelfs levendiger in het echt dan op de doos.

De vernieuwde versie van deze set smaakte, voor mijn gevoel, even lekker als de vorige versie. De melk chocolade smaakte lekker, maar iets minder sterk dan ik gewend ben. De blauwe, groene, roze en oranje chocolade balletjes deden mij weer denken aan M&Ms of Smarties. Naar mijn mening een lekkere set!

TIPS: Als je een lepel gebruikt om de mal te vullen moet je de mal ongeveer 10 minuten in de koelkast zetten en dan de chocolade die buiten de randen is gegaan er afschrapen. Als je een spuitzak of boterhamzakje gebruikt kan je er beter voor zorgen dat de chocolade niet over de rand gaat.

Zorg ervoor dat je mal niet te vol is, schud deze tussendoor voorzichtig heen en weer op je werkblad zodat het goed verspreid.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen. Gebruik geen zeep om de mal schoon te maken.

Als je de mal wil hergebruiken kan je hiervoor elke soort chocolade die je wilt gebruiken. In de set zit 25 gram melk chocolade, dit is wat je nodig hebt voor een chocolade lolly en een chocolaatje. De blauwe, groene, roze en oranje chocolade balletjes zou je kunnen weglaten of kunnen vervangen met suikerparels. Hiervan had ik er nog wel een aantal over, maar niet genoeg om de mallen opnieuw te vullen.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?