Kaoru Yamamoto’s eerste solotentoonstelling bij KYAS ART SALON

This post is also available in: English

Kaoru Yamamoto, eigenaresse van KYAS ART SALON, zal haar eerste solotentoonstelling openen op 14 oktober in haar eigen galerie. De tentoonstelling draagt de naam LOVERS 100 en bestaat uit 100 animatie clips die geprint zijn in beweging.

Het onderwerp van de clips – genomen van een computer animatiefilm die gemaakt is door Yamamoto – werd gegeven door een video producer die Yamamoto had gevraagd de film te maken. Hij had 22 tarotkaarten op tafel gelegd en vroeg haar een kaart te pakken: “Dit zal het onderwerp zijn voor jouw volgende project.” Ook al was ze nerveus, ze had zonder twijfel een kaart uitgekozen: LOVERS. Direct had ze al een idee wat ze wilde maken.

Ze wilde al heel lang haar animatiewerk van het scherm naar wandstukken transformeren, om het zichtbaar te maken zonder gebruik van elektronica. Eind jaren 2000 werd dit mogelijk door het gebruik van lenticulaire druktechniek om de video effecten met beweging te kunnen printen. Ze transformeerde de vijf minuten durende film in 100 individuele kunstwerken.

De tentoonstelling kan te bezoeken zijn tot 19 november, daarna zal de tentoonstelling afreizen naar de Art Miami Context in december 2017. De galerie is dagelijks geopend op afspraak.

Bron: KYAS ART SALON

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?