Product Review: Meigum – Tsukuru Gaburichuu

This post is also available in: English

Dit is geen gesponsorde review en hierom zal ik ook niet vermelden waar ik deze set aangeschaft heb, als je online zoekt met de naam van deze kit zal je deze in een aantal webshops vinden.

Meigum – Tsukuru Gaburichuu – Simpel
Prijs: ± €6
Extra benodigdheden: Schaar, Mesje

Met deze kit maak je van roze, grijsblauw, gele en witte stukjes snoep schattige eetbare 3D figuurtjes, welke figuurtjes hangt af van welke versie van de set je koopt. Ik had versie 6. Het is een set waar je best wel eventjes mee bezig bent. Ik denk dat ik totaal een half uurtje bezig met geweest met deze set.

De kit is redelijk makkelijk te maken, alhoewel de snoepjes wel wat plakkerig zijn en wat lastig te kneden. Het was een leuke kit om mee bezig te zijn.

Het eindproduct ziet er best leuk uit, maar niet helemaal zoals op de verpakking. Het samenvoegen van de stukjes zonder iets te vervormen was lastiger dan het initieel leek. Daarbij was ook het mengen van twee kleuren niet makkelijk en lukte dit niet geheel.

Alle kleuren snoep smaakte praktisch hetzelfde. Ze hadden allemaal een beetje een citroensmaak en de textuur deed me denken aan Fruit-tella, alleen wel iets harder. Ze smaakte zoet, maar zeker niet te zoet.

TIP: Zorg dat je je handen van te voren goed wast en droogt, om te voorkomen dat er stof in je figuurtjes komt.

Wil je nogmaals van deze kit genieten?

Maak de mal, na gebruik, schoon met warm water en laat deze aan de lucht drogen.

Als je de mal wil hergebruiken zou je hier een kleine hoeveelheid fondant of marsepein in kunnen vormen. Je zou ook kauwbonbons, zoals Fruit-tella, kunnen kopen, deze iets zachter kunnen maken door ze heel kort in de magnetron te doen, en deze dan kneden en in de mal drukken. Op deze manier kan je snoepjes maken, maar ook versieringen voor op een taart of iets soortgelijks.

Yuki

Blogger for AVO Blog. I write anime, movie and game reviews for AVO Blog and every now and then something that doesn't fall into those categories. On top of that I have a passion for creative baking. Curious? https://www.facebook.com/muchmunchies/

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?