CD Review: Yusai – 雨 (Ame)

This post is also available in: English

Yusai (游彩) is officieel aangekondigd als nieuwe band in december 2016 nadat gitarist Luy naar voren gekomen was als de nieuwe zanger van de band ZIN. Onder de naam ZIN hebben ze een enkele single uitgebracht met Luy als vocalist (焔ノトモシビ (Honoo no Tomoshibi)), maar het voelde niet goed om door te gaan met ZIN na het plotselinge vertrek van zanger Riku, die al langere tijd met psychische problemen probeerde om te gaan. Bij de ‘laatste live’ van ZIN, waar Luy de vocalist was in plaats van Riku, kondigden zij aan onder de naam Yusai verder te gaan. Zanger Luy heeft voor deze verandering van bandnaam ook zijn artiesten naam gewijzigd in Rui Amane.

De single “雨 (Ame)” is hun tweede release als Yusai, de eerste was “アイラク偽心 (Airaku nise kokoro)”.

Tracklist:
01. 雨 (Ame)
02. 渇望 (Katsubou)
03. 真宵路 (Mayoimichi) (te vinden op Type B)

Deze single heeft meteen al een andere toon dan zijn voorganger. Ame is een langzamer tempo en geeft een gevoel van regen vertaald in muziek. Wat hopelijk ook de bedoeling is geweest gezien de titel. Katsubou daarintegen pakt het snellere ritme meteen weer op en geeft een bekender gevoel van wat Yusai voorheen heeft laten zien. Mayoimichi is ook weer een sneller nummer met een vrolijke vibe, dus al in al laat deze single een duidelijk verloop aan tempo zien met een langzame start en een snelle conclusie.

Het neo traditionele element is nog duidelijk aanwezig in het werk van Yusai, en hoewel ze nu nog maar een gitarist hebben in plaats van twee merk je daar weinig van. Ze hebben een duidelijk concept voor ogen van wat ze willen vertellen en bereiken en houden daar met deze single nog steeds aan vast.

Voor fans van moderne muziek met traditionele invloeden is dit een band om even aandacht aan te besteden. Vocalist Rui Amane heeft een unieke stem voor dit genre die gecomplimeteerd wordt door de traditionele invloeden en niet overstemd wordt of zelfs volledig weg valt met de moderne instrumenten.

Score: 80/100

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?