About us

This post is also available in: English

(English日本語)

Chibi Fran - ontwerp van Zarra de Ruijter 2016
Chibi Fran – ontwerp van Zarra de Ruijter 2016

Wat is AVO Blog?

AVO Blog is misschien iets uitgebreider dan een normale blog, het kan daarom ook een online magazine genoemd worden. In 2012 officieel van start gegaan, maar het idee om een blog als deze te hebben hing al jaren in de lucht. De knoop doorhakken was niet heel makkelijk, ik (Francisca Hagen aka Fran) dacht zelf dat het te veel tijd zou kosten om het in mijn eentje te doen. En daarom vroeg ik moderators van AVO Forum (sinds 2003 online) om mij mee te helpen.

De start van AVO Blog was gemaakt. Het breidde zich langzaam uit van een gewone blog met aankondigingen van Japan gerelateerde evenementen in Nederland en België naar een online magazine met informatieve onderwerpen, interviews, fun facts, reviews en natuurlijk nog steeds die aankondigingen. AVO Blog hoort bij AVO Forum en inmiddels noem ik het gewoon AVO! AVO is een community, bestaande uit een forum, blog en een beginnend boekings- en evenementenbureau; uiteindelijk kun je het AVO Community noemen.

Foto door Ester de Boer - http://www.mondayphotographer.com/
Francisca Hagen aka Fran

Nog steeds ben ik de motor van deze site – het meeste doe ik nog steeds zelf – maar geregeld krijg ik gastschrijvers over de vloer die iets aanleveren voor AVO Blog. Daarnaast heb ik sinds kort extra hulp in de fotografie- en vertaalafdeling! Zo nu en dan gaan we allemaal op pad om naar diverse Japan gerelateerde evenementen te gaan, om daar achteraf een verslag van te maken. De extra hulp krijg ik regelmatig van Anvica (gastschrijver, vertaler), Jinn (vertaler), Kuro (fotograaf), Daihiro-kun (fotograaf, videograaf, gastschrijver), Cypher (redactie) en onze partners-in-crime van Miyako STudio.

De structuur van AVO Blog:
Aankondigingen van evenementen in Nederland, België en soms daarbuiten!
Verslagen van evenementen en concerten
Interviews
Reviews
Grappige weetjes
Nieuws
Prijsvragen
– AVO Community: nieuws rondom AVO en video’s
-Wij zijn op zoek naar meer invulling, gastblogger worden? Het is mogelijk!

In de media

Fran werd op 23 november 2013 geïnterviewd voor het programma Hello! Japan op RTV Amstelveen. Zij kon vertellen waar haar interesse voor Japan begon en ze heeft gesproken over haar forum AVO Forum en haar blog.

Contact

Wij accepteren persmateriaal, interview aanvragen en verzoeken, promotie materiaal voor Japan gerelateerde evenementen en optredens. U kunt contact opnemen met Fran via ln.go1498232699lb-ov1498232699a@ofn1498232699i1498232699.

Social Media

Twitter: https://twitter.com/avoblog
Facebook: http://www.facebook.com/AVOblog
Tumblr: http://avocommunity.tumblr.com/
Instagram: http://instagram.com/avocommunity