About us

This post is also available in: English

(日本語)

Wat is AVO Blog?

AVO Blog is misschien iets uitgebreider dan een normale blog, het kan daarom ook een online magazine genoemd worden. In 2012 officieel van start gegaan, maar het idee om een blog als deze te hebben hing al jaren in de lucht. De knoop doorhakken was niet heel makkelijk, ik (Francisca Hagen, op AVO Blog beter bekend als Fran) dacht zelf dat het te veel tijd zou kosten om het in mijn eentje te doen. En daarom vroeg ik moderators van AVO Forum (sinds 2003 online) om mij mee te helpen.

De start van AVO Blog was gemaakt. Het breidde zich langzaam uit van een gewone blog met aankondigingen van Japan gerelateerde evenementen in Nederland en België naar een online magazine met informatieve onderwerpen, interviews, fun facts, reviews en natuurlijk nog steeds die aankondigingen. AVO Blog hoort bij AVO Forum en inmiddels noem ik het gewoon AVO! AVO is een community, bestaande uit een forum, blog en een beginnend boekings- en evenementenbureau; uiteindelijk kun je het gewoon AVO Community noemen.

Nog steeds ben ik de motor van deze site – het meeste doe ik nog steeds zelf – maar geregeld krijg ik gastschrijvers figuurlijk over de vloer die iets aanleveren voor AVO Blog. Daarnaast heb ik sinds kort extra hulp in de fotografie- en vertaalafdeling! Zo nu en dan gaan we allemaal op pad om naar diverse Japan gerelateerde evenementen te gaan, om daar achteraf een verslag van te maken. De diverse gastschrijvers, vertalers, promotors en fotografen die mij momenteel helpen en in het verleden zijn toch wel een behoorlijk aantal geworden en om hen extra in het daglicht te zetten en om te laten zien wie wat doet is er een colofon in het leven geroepen!

AVO Blog publiceert voornamelijk in het Nederlands, maar publiceert al een aantal jaren interviews in het Engels. Sinds 2017 publiceert AVO Blog in het Nederlands en Engels, en is een vertaalteam bezig om oudere artikelen – voornamelijk interviews, reviews en verslagen – te vertalen in het Engels.

De focus van AVO Blog

Er zijn een aantal punten voor AVO Blog die belangrijk zijn en de meeste updates verkrijgen. De belangrijke punten van AVO Blog zijn als volgt:

  • Nieuws: Onder nieuws vallen de nieuwtjes vanuit Japan, soms gericht op opvallende nieuwtjes, tot aan Tokyo 2020, maar ook aankondigingen van Japan gerelateerde evenementen in voornamelijk Nederland en België.
  • Interviews: hier vallen de interviews met artists, conventies, cosplayers, muzikanten en overig onder. Er is gekozen voor een apart kopje voor muzikanten, omdat AVO Blog momenteel veel kansen krijgt om mensen uit de muziekwereld te interviewen.
  • Reviews: Op AVO Blog worden heel veel reviews aangeboden, daarom is er ook gekozen om deze in te delen, en zijn er meer dan 10 aparte categorieen ontstaan wat betreft de reviews.
  • Verslagen: Ondanks dat het onderwerp waar AVO Blog over schrijft (Japan gerelateerd) aardig onder een niche kan vallen, zijn er behoorlijk veel Japan gerelateerde activiteiten te doen in Nederland en België, maar ook daarbuiten. AVO Blog krijgt geregeld de kans om deze activiteiten bij te wonen om deze te verslaan. De verslagen komen online onder de noemers: Anime Evenementen (conventies, anime gerelateerd), Japan Evenementen (Japanmarkt, traditioneel Japan), Muziek Evenementen (Muzikale optredens op conventies, concerten en meer) en Overige Evenementen.

Mascotte

De mascotte van AVO is een onigiri die de naam Tomoya draagt. De onigiri is in het leven geroepen doordat er op AVO Forum vraag was naar een mascotte waarmee AVO Forum meer herkenbaarheid kon verkrijgen. Na een wedstrijd is er een onigiri gekozen zonder naam. Het originele ontwerp is gedaan door forumlid Leanne2me in 2011, en kreeg een upgrade in 2013 door Spitch TVB welke nu de huidige vorm is. In datzelfde jaar kreeg de mascotte ook een naam, welke door middel van een prijsvraag werd bedacht. De naam Tomoya werd bedacht door Joyce van The Sushi Times. In 2016 kwam Zarra de Ruijter met het ontwerp van ‘Chibi Fran’, een mini-me van mijzelf zoals ik veelal op conventies te vinden ben. Op het paarse shirt van Chibi Fran zie je de mascotte Tomoya staan, daarbij draagt het karakter een hoed met kattenoortjes en draagt het een camera en een notitieboekje met zich mee.

AVO J-Rock Festival

Om het 10-jarig bestaan van AVO te vieren, werd er een muziekfestival georganiseerd op 14 juli 2013. Drie Japanse acts, GOTHIKA, ADAMS en VANIRU, traden op in de Tivoli De Helling (tegenwoordig De Helling) in Utrecht. De titel van het festival was AVO J-Rock Festival en bezoekers vanuit Nederland en erbuiten kwamen op dit festival af om te genieten van drie interessante acts, waarvan de laatste twee hun Nederlandse introductie kregen, gezien deze twee acts voor het eerst in Europa waren. Het festival was zo’n succes, dat er jaarlijks nog gevraagd wordt of er een nieuwe editie aan gaat komen.

In de media

Het is misschien een beetje gek, gezien AVO Blog tegenwoordig als media gezien wordt, maar AVO Blog en ikzelf komen nog weleens in andere media. Ik werd op 23 november 2013 geïnterviewd voor het programma Hello! Japan op RTV Amstelveen. Hier werd ik gevraagd waar mijn interesse voor Japan begon en heb ik gesproken over AVO Forum en AVO Blog. In 2016 werd ik geïnterviewd door een van de nieuwe gastschrijvers om meer te vertellen over de achtergrond van AVO (het forum, deze website en de werkzaamheden als concertorganisator). Op 10 juli 2017 kwam er een interview online op Lotus Writings over mijn zomer, daar sprak ik ook over Japan en AVO Blog. Ik sprak over mijn eerste reis naar en in Japan in een interview die Travel by Liv met mij had, het interview werd op 9 augustus 2017 gepubliceerd.

Contact

Wij accepteren persmateriaal, interview aanvragen en verzoeken, promotie materiaal voor Japan gerelateerde evenementen en optredens. U kunt contact opnemen met Francisca Hagen via ln.go1508580634lb-ov1508580634a@ofn1508580634i1508580634.

Social Media

Twitter: https://twitter.com/AVOBlog
Facebook: http://www.facebook.com/AVOblog
Tumblr: http://AVOCommunity.tumblr.com/
Instagram: http://instagram.com/AVOCommunity