Future Pass 2.0 – From Asia to the World

Future Pass is een tentoonstelling in het WereldMuseum in Rotterdam. Het was een tentoonstelling dat al even op mijn lijstje stond, maar ik kon tot op heden niemand vinden die met mij mee wilde gaan. De tentoonstelling is namelijk tot en met 11 maart en het was toch al aardig snel maart! Met een mede-cursist van de Japanse cursus ben ik uiteindelijk gegaan naar deze tentoonstelling!

Thema’s die in Future Pass behandeld worden zijn Oost – West, Verleden – Toekomst, Yin – Yang, Universeel – Individueel, Virtueel – Reëel en Cosplay. Ik werd meteen ondergedompeld in de andere wereld die men kunst noemde, toen ik de eerste stap zette in de tentoonstelling. Ik heb dan ook mijn ogen uitgekeken. Van schilderen tot aan mixed media, van objecten tot filmpjes. Alles was er wel te zien! Ik kon ook haast niet wachten om het Japanse tintje terug te vinden, want Future Pass was namelijk Aziatisch. De tentoonstelling is trouwens een reizende tentoonstelling die al in diverse steden te zien was.

De tentoonstelling vond ik enorm interessant, er was heel veel te zien. Daarnaast vond ik veel dingen ook zeer inspirerend. Ik ben ook blij dat ik gewoon foto’s mocht maken van deze tentoonstelling, zodat ik zo nu en dan nog een beetje kan bladeren om inspiratie op te doen!

Origineel bericht was geschreven op mijn persoonlijke blog, maar die is inmiddels offline. 

Francisca Hagen

Started with AVO in 2003. Now active as writer, reporter, reviewer, promotor, photographer and tries to rule the world with a forum. Can be found regurarly at conventions and concerts in the Netherlands and sometimes Belgium. Big passion for Japan and music. You can follow me on Twitter: @Seraphinne

Bedankt voor het lezen van een bericht! Laat je een reactie achter?